14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali nedeni ile Safranbolu’ya gelen Bulgaristan Dılgopol Şehri Belediye Başkanı Marinka Ivanova, Safranbolu’nun anlatılandan daha da güzel olduğunu, burada geçirdikleri 4 gün boyunca kendisini evinde gibi hissettiğini söyledidilgopol-belediye-bask-safranboluda

Festival nedeni ile Safranbolu’ya gelen Bulgaristan’ın Dalgopol şehri Belediye Başkanı Marinka Ivanova ve beraberindeki heyet, Safranbolu’ya hayran kaldılar. Festival sonrası belediyeye veda ziyaretine gelen heyet adına konuşan Dılgopol Belediye Başkanı Marinka Ivanova, “Başkan Aksoy’u tebrik ederek, yaptığınız çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldum. Gerçekten Belediyecilik adına çok büyük yol kat etmişsiniz. Sizi tebrik ediyor önünüzde saygı ile eğiliyorum. Bende memleketime döner dönmez ön çalışmalara başlayıp Safranbolu haftası düzenlemeyi düşünüyorum, Safranbolu’ya galipte buradan ayrılmak gerçekten çok zor. Bu nedenle sizde kabul ederseniz Safranbolu artık benim ikinci vatanım. Korumacılık, insana olan saygı ve sevgi, tarihi dokusu ile Safranbolu muhteşem bir şehir. Gerek belediye çalışmaları gerekse festivaliniz için sizleri kutluyor. Safranbolu’ya bundan sonra daha sık geleceğimizi ifade ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Festivale katılımlarından ve etkinliklere yaptıkları katkılardan dolayı konuk Belediye Başkanı ve beraberindeki heyete teşekkür eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy da, “Öncelikle belirtmek isterim ki misafirperverliğimiz hala Osmanlı’nın izlerini ve geleneklerini taşıyan Safranbolu’muza özgü değildir. Ülkemizdeki her insan misafirini memnun etmek için elinden geleni yapar. Bizlerde ilçemize gelen konuklarımızın buradan memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz“ diye konuştu.

Safranbolu ve kendisi için güzel sözler sarf eden Başkan Ivanova’ya teşekkür eden Başkan Aksoy şöyle devam etti:
“Ben ve e3kip arkadaşlarım, Safranbolu bayrağını her gün biraz daha yukarılara çekmek adına yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Başarımızın en büyük sırrı ise en üst kademeden en alttaki kademeye kadar müthiş bir uyum ve birlik beraberlik ruhu içerisinde yani gerçek bir aile olabilmeyi başarmamızdır. Yurt içi ve yurt dışı neredeyse her fuara katılıyor, bir turizm acentesi gibi çalışıyor, Safranbolu’muzu dünyanın tanıdığı ve çok sayıda insanın ziyaret etmesi noktasında tanıtımını yapıyoruz. Bu şevk ve azimle dört yıldır yaptığımız çalışmaları da halkımız takdir ediyor. Sokağa çıktığımızda bizlere gösterdikleri ilgi, alaka ve dualar bunun mükâfatı oluyor. Ben sizlere yeniden Safranbolu’muza ve Festivalimize gösterdiğiniz ilgiden ötürü teşekkür ediyorum.”

Festivalde ilçeyi ziyaret eden Dılgopol Belediye Başkanı Marinka Ivanova’ya Safranbolu ziyaretinde UNESCO Temsilcisi – Emekli General Emil Borisov Nikolov, Belediye Başkan Yardımcısı Shukri Turgut, Belediye Fen İşleri Müdürü Fevzi Erejeb Hasan ve 17 kişilik öğretmen ve folklor ekibi eşlik etti.

IHA

Reklamlar