Rusya Cumhurbaşkanı seçimlerinde başı çeken Vladimir Putin’in karşısında Bayan Ayna Gamzatova…

Rusya Cumhurbaşkanı adayı Ayna Gamzatova

Dağıstan Müslümanları Manevi Yönetim Konseyi Başkanı danışmanı Ahmad Abdulaev’ineşi olan Ayna Gamzatova 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı seçimlerinde Başkan adayı olarak tesmi tescilini yaptırdı.

Bayan Gamzatova, Rusya Federasyonunu son 17 yıldan beri yöneten Vladimir Putin le yarışacak.

Rusya Cumhurbaşkanı adayı Ayna Gamzatova ile ilgili görsel sonucu

RUSYA’NIN KADIN ADAYLARI

Daha önce Rus sosyetesinin ünlü ismi ve St. Petersburg’un ilk belediye başkanı Anatoliy Sobçak’ın kızı Kseniya Sobçak ile gazeteci ve insan hakları aktivisti Yekaterina Gordon seçimlere aday olacağını duyurmuştu. Müslüman gazeteci Ayna Gamzatova üçüncü kadın aday olmuş oldu.

Ayna Gamzatova Rusya Federasyonu Başkanlığına aday olan ilk Müslüman kadındır ve Rusya Merkez Seçim Komisyonu onun adaylık belgelerini 1 Ocak 2018 günü tescil etmiştir. Dağıstan Müftüsü ’nün eş olan Bayan Gamzatova Rusya Gazeteciler Birliği üyesi ve “İslam” Dergisinin yazı işleri müdürüdür. Bayan Rusya Federasyonu Başkanı için aşırı tutucu siyaset5çi Vladimir Jirinovski, Komünistlerin adayı Pavel Grudinin ve Rusya’da tanınan bir TV sunucusu olan Bayan Kseniya Sabçak ile yarışacaktır.

Rusya’nın ilk kadın Müslüman başkan adayı olarak dikkat çeken Gamzatova, henüz seçim programı hakkında bir bilgi vermedi. Ancak şimdiden Rusya’daki Müslümanlar ve Al Jazeera’nın da aralarında bulunduğu Almanya, İran, Endonezya, Bosna Hersek ve başka ülkelerden basın kuruluşlarının desteğini topladı.

Daha önce Rus sosyetesinin ünlü ismi ve St. Petersburg’un ilk belediye başkanı Anatoliy Sobçak’ın kızı Kseniya Sobçak ile gazeteci ve insan hakları aktivisti Yekaterina Gordon seçimlere aday olacağını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de aralık ayında bağımsız olarak aday olacağını açıklamıştı.

 

Reklamlar