Bulgaristan‘ın güneybatı bölgesindeki Rodoplar’da 4 gündür devam eden yoğun kar yağışı ciddi hasarlara neden oldu. Enerji Bakanlığı verilerine göre ülkede 600 civarında yerleşim yerine elektrik verilemiyor. Birçok köye ekmek ve kamu hizmeti götürülemiyor. Ülkede 10 yerleşim yerinde doğal afet ilan edilerek okullar tatil edildi. Bazı yerlerde kar tabakası 2 metreye ulaştığı için ekmek ve hasta nakilleri askeri araçlarla yapılıyor.

Durumu en kritik olan Kırcaali ve Smolyan illerinde hayat felç oldu. Yaklaşık 100 köyün dünya ile bağlantısı kesildi. Madan şehri ve civarında telefonların da çalışmaması nediyle bölgede afet durumu ilan edildi. Kırcaali bölgesinde 200 köye elektrik verilemezken, 1 kişi donarak hayatını kaybetti. Bölgede barajların kritik seviyeleri de endişe uyandırıyor.

Bu arada kayaların düşmesiyle Sofya-Varna ve Gorna Oryahovitsa-Eski Zağra seferleri yapan trenler raydan çıktı. Herhangi bir can kaybı olmayan kazalarda, yolcuların başka trenlere aktarılarak soğukta donmaları önlendi.

Öte yandan Savunma Bakanlığı, kritik bölgelere helikopterle durum tespiti yaptı.

Reklamlar