BULGARİSTAN’ın Ivaylovgrad şehri ile Edirne’nin Keşan ilçesi Çamlıca Köyü arasında her iki bölgenin de kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Ressamların Yolu’ projesi kapsamında, 8 ressam ve 6 fotoğrafçının eserlerinin yer aldığı sergi Edirne’de açıldı.

Devecihan Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı ile Bulgaristan’dan proje yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje Müdürü Kremena Kyoseva sergide 1 yıllık çalışmanın sonuçlarının yansıtıldığını ifade ederek, “Bulgaristan – Türkiye sınır ötesi işbirliği programı kapsamında yapılan bir çalışma. 2017 yılının Mart ayında başladık projeye. Bulgaristan’daki derneğimiz, sivil topluma entegrasyon derneği. Çamlıca muhtarlığıyla bir ön çalışma yaparak bölgedeki çalışma yapılacak tarihi alanları seçtik. Bu konuda fotoğrafçılar ve ressamlarla bir takım etkinlikler gerçekleştirdik. Buradan da şu anda gördüğünüz resim ve fotoğraflar çıktı. Burada görülen eserler ve yerler umarım sizde bu bölgeleri ziyaret etme isteği doğurur” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da iki komşu ülke arasında  milletleri geleceğe taşıyacak bu tür kültür ve sanat faaliyetlerinin artarak devam etmesinin çok önemli ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Umuyorum ki Çamlıca’yla Ivaylovgrad arasında başlayan bu ilişki gelecekte daha sağlam temeller üzerine yürüyerek, güçlenerek devam edecektir” dedi. Konuşmaların ardından açılışı yapılan mobil serginin devamının Bulgaristan’da farklı şehirlerde halka sunularak devam edeceği belirtildi.

 

DHA

Reklamlar