Ardino (Eğridere) Belediye Başkanı Resmi Murat, Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (Rumeli SİAD), Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKAN TÜRK SİAD) ve Demirtaş SİAD ve Bursa’daki diğer sanayici ve işveren derneklerinin başkanlarına Bulgaristan ve Ardino bölgesine yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Belediye Başkanı, bunun gerçekleşmesi durumunda onların çok sevdikleri memleketlerinde nüfusun azalması sürecinin yavaşlayacağını vurguladı.

Geçen hafta sonunda Belediye Başkanı Resmi Murat ve Belediye Meclisi Başkanı Sezgin Bayram’ın başkanlığında oluşturulan bir Ardino heyeti, Bursa’da düzenlenen 19. Eğridereliler Buluşma Gecesi’ne katıldı. Ziyaret, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetiminin daveti üzerine gerçekleşti.

Altın Ceylan Kompleksi’nde yapılan geleneksel buluşma gecesinde 600’ü aşkın Eğridereliler bir araya toplandı. Gecede konuklar arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkan Yardımcısı ve TBMM Milletvekili Lale Karabıyık, Ardino’nun kardeş Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ardino kökenli en büyük ve en etkin göçmen örgütü olan Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan ve yine Ardino kökenli Bulgaristan’ın eski Bursa Fahri Konsolosu ve eski TBMM milletvekili Hayati Korkmaz hazır bulundular.

Ayrıca İstanbul Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün, Bursa Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Öztürk, Nilüfer ile kardeş belediye olan Bansko Belediye Başkanı Georgi İkonomov da geceyi şereflendirdiler.

Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Yüksel Yurtsever, katılımcılara Şubat 1998’de Bursa’da bir grup Ardinolu göçmenin bugüne kadar devam eden bir gelenek haline gelen hemşeriler buluşması düzenlemeye karar verdiklerini hatırlattı. Yüksel Yurtsever,” Bu gece dostluk, sılaya özleme gecesidir. İyi komşuluk, akrabalık ilişkilerini ve sivil toplumu güçlendirmek için yapılan bir buluşma gecesidir” diye kaydetti. Yurtsever, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve korunması için her yıl Şubat ayında bir araya geleceklerini kaydetti.

Multimedya gösterisiyle iki eski dernek başkanı Ali Durmaz ve Ahmet Kahraman’ın hayatı ve faaliyetleri tanıtıldı.

Geleneksel Eğridereliler Buluşma Gecesi vesilesiyle Ardino’yu simgeleyen Şeytan Köprüsü şeklinde dev bir pasta kesildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar