Ardino (Eğridere) Belediyesinden verilen bilgiye göre Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’a ve devlete ait “Barajların Yönetimi ve İşletilmesi “kuruluşunun Yönetim Kurulu’na bir mektup gönderdi. Belediye Başkanı mektubunda Ardino kasabasının Goriçevo Mahallesi’nde ve Dyadovtsi (Dedeler) köyünde bulunan göletlerin işletilmesine yönelik acil olarak rehabilitasyon çalışmaları yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Resmi Murat, mektubunda Tarım, Gıda ve Orman Bakanlığı’na bağlı “Zeminvest” kuruluşu tarafından işletilen iki gölettin durumundan duydupu endişeyi dile getirmektedir.

Mektupta şu ifadeler yer aldı: ”An itibariyle Ardino’nun Goriçevo Mahallesi’ndeki göletin durumu iyi değil ve sele neden olma riski taşıyor. Tahliye musluğu arızalı ve çalışmıyor. Şiddetli yağmurlar yağdığında gölet suları taşmaya başlıyor ve kuzey tarafındaki yamaçlarına akmaya başlıyor. Gölet yatağında ağaç ve bitkiler büyümüştür. Taşkınlar, Dyadovci barajının set duvarının bir kısmını silip süpürmüştür ve suyun tahliyesi için bir drenaj kanalı kazılmıştır. Bu gölet büyük önem taşıyor, çünkü yakınında birkaç hayvan çiftliği ve mermer işletmeleri bulunuyor. Yaz aylarında Ardino’nun Kıpina Mahallesi sakinleri de bu su kaynaklarını değerlendiriyor”.

Fotoda: Goriçevo Mahallesi’ndeki gölet yatağında ağaç ve bitkiler büyümüştür.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar