Kırcaali Hristo Botev Yabancı Diller Lisesi’nde 10 A sınıfında okuyan Raziye Salif, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) görülecek 1 yıl eğitim bursu kazandı. Raziye, tüm Bulgaristan’dan 1000’e yakın katılımcıyla büyük rekabet içinde geçen ulusal yarışmada İngilizce ’den bilgi ve becerilerini kanıtlamayı başardı ve ABD’de 1 yıllık 6 eğitim burslarından birinin sahibi oldu. Bu sebepten dolayı Raziye Salif, “Son derece mutluyum. Bu anı sadece hayal ediyordum, şimdi ise gerçeğe dönüştü” diye ifade etti.

Raziye Salif
Raziye Salif

Genç kız sabırsızlıkla gelecek eğitim öğretim yılını bekliyor, çünkü o zaman ABD’de bir ailede yaşayacak, bir Amerikan okulunda okuyacak, ABD’nin kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlayacak çeşitli faaliyet ve etkinliklerde yer alacak ve Bulgaristan’ı gururla temsil edecek. Orada çok yeni dostluklar kurmayı ve İngilizceyi daha iyi bir seviyede öğrenmeyi umuyor. Bu eğitim yılında aynı okuldan ABD’de Marinela Koleva okuyor, bundan öncesi ise 11.sınıf öğrencisi Didem Serkan okumuştu.

Lisede öğrenciler son derece yüksek bir seviyede eğitim alıyor ve bunun sayesinde de rekabet edip, yarışmalarda galip geliyorlar.

Reklamlar