Bulgaristan‘ın Razgrad Valisi Stoyan Nenchev, Razgrad Belediye Başkanı Dencho Boyadjiev ve beraberlerindeki heyet, Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’ni (EGSİAD) ziyaret etti.egsiadDernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, EGSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yahya Çolak, Razgrad heyetine, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Biz, Eskişehir’in dünyaya açılan kapısıyız. Üyelerimize, yurt içinde ve yurt dışında birçok destek vermekteyiz. Bulgaristan’la da ticari ilişkilerimizi güçlendirmek isteriz.”

Razgrad Valisi Nenchev de Odunpazarı Belediyesi’yle “kardeş şehir” olduklarını, zaman içinde yapılan karşılıklı ziyaretlerle kültürel bağların geliştiğini aktardı.

Karşılıklı ilişkilerin daha ileri seviyede olması için valilik düzeyinde Eskişehir‘e tekrar geldiklerini anlatan Nenchev, “Bu ilişkilerin kültürel boyutu aşarak, ticari faaliyetlere de yönelmesini arzu ettiğimizden, bu ziyaretimizde iş adamları derneğinizi de ziyaret etmek istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Umuyoruz ki, bundan sonra Razgrad, sizin için yeni yatırımlar yapabileceğiniz bir yer olacaktır” ifadelerini kulandı.

Razgrad Belediye Başkanı Boyadjiev ise EGSİAD yöneticilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, “Avrupa Birliği, doğru hazırlanan projeleri hibe kredilerle destekliyor. Bu kapsamda Eskişehirli iş adamlarımızı yatırım yapmaları için ülkemize bekliyoruz. Sizleri şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyarız” açıklamasını yaptı.

AA

Reklamlar