Razgrad (Hazargrat) Valisi Günay Hüsmen ve yardımcıları Nuriye Tzrıngalova ve Evgeni Draganov, 10 Mart’ta göreve atanan Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe ile bir araya geldiler.

Bölgede tanışma ziyaretlerinde bulunan diplomat, Valilik yöneticilerine ziyaret etmek istediği yerlerden birinin İbrahim Paşa Camii olduğunu söyledi. Başkonsolosa İbrahim Paşa Camiini gezdirmeden önce Vali Hüsmen, Bulgaristan hükümeti ve bölgede temsilcisi olarak kendisinin kültürel anıtın restorasyonu ve onarımı için gerekli siyasi iradeye sahip olduklarını belirterek, bu yönde atılan adımlar hakkında bilgi verdi.

Başkonsolos Nuray İnöntepe, Türkiye’nin kültür turizminin çok iyi geliştiğini ve İtalya ve Yunanistan’dan sonra Bulgaristan’ın turistlerin bu tür yerleri ziyaret etmeyi tercih ettiği üçüncü ülke olduğunu belirtti. Razgrad camisinin en az bir milyon turist çekmesini beklediğini ifade eden İnöntepe, turizm elçiliği görevlerini yerine getirmeyi planladığını, Türkiye’den Bulgaristan’a turist çekmenin çalışmalarının öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Başkonsolos, Burgaz bölgesindeki turistik yerlerin tanıtılacağı site kurulacağını, iki ülke halkını tanımak için konserler, sergiler ve başka kültürel etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Vali Hüsmen ve Başkonsolos İnöntepe ayrıca, komünist rejimin ideolojik klişelerinin geçmişte kaldığını ve iki ülkenin NATO müttefiki ve iyi bir komşu olduğunu ve bunun da Bulgaristan ile Türkiye arasındaki turist değişimine yönelik çalışmaların geliştirilmesinin ön şartı olduğunu belirttiler. Vali, hâlihazırda bu tür değişimin yapıldığı Edirne Valisi Günay Özdemir ile işbirliği ve ortak çalışmalara yönelik protokol imzaladıklarını anlattı.

Resmi görüşmenin sonunda Razgrad Valisi Günay Hüsmen, Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe’ye onur plaketi vererek, Demir Baba Tekkesi grafiği hediye etti. İki kurumun gelecekte yapacağı iyi bir işbirliğin işareti olarak Başkonsolos da Vali’ye hediye verdi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar