Eskişehir’in Odunpazarı bölgesinde bulunan Razgrad Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

eskisehirde-razgrad-parkiÇankaya Mahallesi’nde yaklaşık 80 bin metrekare alanı kapsayan parkın açılışı mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreni konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, vatandaşlara park hakkında bilgi verdi. Sakallı, “İçerisinde yeşil alanların, yürüyüş yollarının, seyir teraslarının, dinlenme istasyonlarının, spor aletlerinin, fitness ve oyun gruplarının bulunduğu bir prak burası. Biz bugün bir park açılışı yapmadık. Türkiye ile Bulgaristan, Eskişehir ile Razgrad, Odunpazarı ile Razgrad arasında kardeşlik ve dostluk duygularının pekiştirilmesine, güçlendirilmesine bir kilometre taşı daha eklemiş olduk. Çankaya Mahallesi, Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımızın en çok yaşadığı mahallelerden birisi. Ümit ediyorum onlar için de eski anıların yad edilmesine vesile olmuştur” dedi.
Ardından konuşma yapan Razgrad Valisi Stoyan Nenchev ise, “Bizim için bu çok güzel bir olay, Razgrad bölgesi halkı adına teşekkür ediyorum. Memnuniyetle davetinizi kabul ettim. İki belediye başkanı yeni bir kardeşlik yolu kuruyorlar” ifadelerini kullandı.
Razgrad Belediye Başkanı Dencho Boyadjiev da, Razgrad’da bulunan gen heykeltıraşların ortaya çıkarttığı eserleri bu parka hediye edeceğini kaydetti. Boyadjiev, “Biz çok büyük bir sevgiyle bu daveti kabul ettik ve Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu açılışta bulunmak bizim için çok güzel bir olay. Bu açılış idarecilerin çok iyi çalıştığını ve insanların oy verdiklerini, onların da insanlar adına çalıştığını gösteriyor. Geçen yıl ben bu bölgeyi görmüştüm. Belediyede çalışan arkadaşlar projeyi anlattılar. Bir yıl sonra ben yine buradayım ve görüyorum ki sırf bir yılda bu parkı gerçekleştirdiler. Biliyorum ki proje bittiğinde burası en sevdiğimiz yerlerden birisi olacaktır. Parkın isminin Razgrad olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Her yıl Razgrad’da genç heykeltıraşlar çalışıyor. Onların eserleri şehrimizi güzelleştiriyor. Söz veriyorum seneye çalıştıkları eserleri bu parka hediye edecekler” şeklinde konuştu.
Razgrad Valisi ve belediye başkanları, konuşmaların ardından Razgrad Parkı’nı hizmete açtı. Tören, Razgrad Valisi Stoyan Nenchev, Razgrad Belediye Başkanı Dencho Boyadjiev, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın parkı gezmeleri ile son buldu.
İHA
Reklamlar