Ardino’daki (Eğridere) Müslüman Cemaati adına Kırcaali Bölge Müftü Vekili Erhan Receb ve Ardino Cami İmamı Orhan Yakub, camideki namazlık olarak kullanılan kilimlerin yıkanması konusunda yardımda bulunması sebebiyle Belediye Başkanı Resmi Murat’a teşekkürlerini sunuyorlar.
egridere-camisi
Bölge Müftü Vekili Erhan Receb, “Bu mübarek Üç Aylar’da ve Ramazan ayından önce yapılan büyük bir hayırdır. Bu dönemde iyilik yapılması çok faziletli ve ahirette çok misli mükafatlandırılacaktır” dedi. Müftü Vekili, Belediye sınırları dahilinde bulunan tüm cami ve mesçitlerin yönetimlerine Ramazan ayı başlamadan önce ibadet yerlerini temizlemeleri için seslendi. Receb, “Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlamıştır. Bu ayda İslam dininin beş temel kuralından biri olan oruç tutulur” diye belirtti.

Yerli halkın ifadesine göre Ardino Camisi 300 yıl öncesinde inşa edilmiştir ve il içinde iki minareli iki camiden biridir. Eski minare 21 metre yüksekliğinde, 2004 yılında inşa edilen yeni minare ise 25 metre yüksekliğindedir. Cami şu anda yepyeni gibi görünüyor. Ses sistemine sahip. Caminin ana giriş kapısının yukarı kısmında bulunan iki Türkçe ve Arapça yazı tarihine ilişkin bilgi veriyor. Cami imamı Orhan Yakub, “Caminin ilk restorasyonu 1790 yılında, yani Müslümanların Hicri takvimine göre 1211 yılında yapılmıştır. Bu takvime göre her gelecek yıl 10 gün ileri çekiliyor” diye paylaştı.

 

Güner Şükrü – Kırcaali Haber

Reklamlar