TÜRK DÜNYASI STK’ları İSTANBUL EDİRNEKAPI MEZARLIĞINDA NURİ PAŞA HUZURUNDA BİRLİK VE BERABERLİKTE OLDUKLARINI GÖSTERDİLER.
BU gün Nuri Paşanın cenaze namazı 67 yıl sonra İstanbul Edirne kapıda kılındı.
Edirne kapı mezarlığında mezarı başında dualarla yad edildi..
Moderator.az xəbər verir ki, millət vəkili Qənirə Paşayeva sentyabrın 28-də Nuri Paşanın qəbirüstü abidəsinin açılışına dəvət etdiyinə görə Ənvər Paşanın nəvəsi Arzu Enver Erdoğana təşəkkürünü bildirib:
“Ənvər Paşanın nəvəsi, dəyərli aydın Arzu Ənvərə göndərdiyi məktubdan və Nuri Paşanın qəbirüstü abidəsinin açılışında iştirak etmək üçün dəvətindən dolayı təşəkkürlər.
“Değerli Kardeşim, Sayın Parlamento üyesi G.PAŞAYEVA Hanımefendi,
Hayırsever ve rikkatli dostların girişimler ile Büyükbabam Enver Paşanın Biraderi ve Kafkas İslam Orduları Komutanı Nuri Paşanın derbeder vaziyetteki kabristanı tamamen yenilenmiş ve Türk-Azerbaycan Bayrakları ile donatılmıştır. 28 Eylül 2016 tarihinde saat 15:00’te Kabri başında Merhumu anma merasimi planlanmıştır. Yüksek katılımınızın bu kahramanın genç nesillerimize tanıtımı açısından çok önemli olduğu ve büyük şeref bahşedeceği hususunu bilgilerinize sunuyor ve İstanbul da Sizinle karşılaşmayı heyecan ile bekliyorum .
Aynı zamanda konu ile ilgili Kardeş Azerbaycan basınındaki yazılarınız için tebrik ve teşekkür ediyorum .
Ayrıca Tuğrul Türkeş Beyefendinin Size eşim Ömer Bey vasıtasıyla gönderdiği selamları da sunuyorum”.
Hürmetlerim ile,
Arzu Enver Eroğan”
Reklamlar