19 Haziran 2013 tarihinde Avrupa Parlamentosu Milletvekili Prof. Vladko Panayotov, AP Başkanı Martin Schulz ile görüştü. Görüşme Schulz’un daveti üzere gerçekleşti. Prof-Vladko-Panayotov-ile-AP-Baskani-Martin-SchulzGörüşmede Prof. Panayotov, stratejik hammaddeler ve karbon emisyonları konusunda Brüksel ve Bulgaristan’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Avustralya, Brezilya, Hindistan ve Avrupa Birliği’nde yapılan son görüşme ve seminerler hakkında ayrıntılarıyla anlattı. Prof. Panayotov, Avrupa Birliğine hammadde tedarik edilmesi, emisyon ticaretinin düzenlenmesiyle ilgili sorunlar ve karbon emisyonlarını yakalama ve koruma teknolojileri konusunda alternatif kararlar aramanın en önemli yönlerine değindi.

Prof. Panayotov, ekonominin sürdürülebilir gelişimine dair genel strateji ve temiz ve gelişmiş teknolojilere yeni yatırımların gelişimi için fırsatlar konusunda Bulgaristan’ı tam olarak konumlandırdı. Ayrıca Bulgaristan’ın Avrupa’da bazı stratejik metallerin sürdürülebilir arz güvenliği için stratejik malzeme ve metal konusunda katkıda bulunma potansiyelini de öne sürdü.

Görüşmede Prof. Panayotov’un daveti üzere Avrupa İklim Faaliyetleri Komiseri Connie Hedegaard’ın katılımıyla Bulgaristan’da mayıs ayında iş ve bilim adamlarının yer aldığı yuvarlak masa toplantısından elde edilen olumlu sonuçlar vurgulandı. Bununla birlikte Prof. Panayotov’un Çevre Komiseri Janez Potocnik ile birlikte Bulgaristan’da tüm ilgili taraflarla yapacağı görüşme de belirtildi.

Prof. Panayotov, Avrupa Birliği’nin mevcut krizin etkilerinden kurtulmak ve gelecekte sorunları ve potansiyel krizin sonuçlarını önlemek için potansiyel oluşturulmasına dair gereken strateji, önemli noktalar ve eylemlere vurgu yaptı.

Avrupa Birliği’nin Latin Amerika’daki stratejik ortaklarıyla yeni bir diyalog kurulması gerektiği öne sürüldü. AP Başkanı Martin Schulz ile bu konularda uzlaşmaya varıldı ve somut bir eylem planı sunumu bekleyişi içerisinde desteği alındı. Schulz, Prof. Panayotov’a gelecekte başarılı ortak çalışmalara imza atılması adına son yayınlanmış kitabını hediye etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar