Bal-Göç Derneğinin bir önceki Başkanı Prof. Emin Balkan, çocukken mahallede arkadaşlarıyla oynadığı oyunları gösteren fotoğrafları görünce duygulandı. Balkan, ‘Çocukluğumda bu oyunların hepsini oynamıştım’ dedi.
misket-korebe-topac-ipatlama-yakantop-vb
Yalçın Güler ise misket anılarını şöyle anlatıyor: ‘Miskete diğer adıyla bilye diyorlar ama ben misket diyorum. Çocukluğumun vazgeçilmez anılarından bir tanesiydi. Ben o zamanlar ilk okul 5 e felan gidiyordum galiba.
Oynayanlar bilir kulluk vardı yuvarlak vardı kafan kondik vardı serbest oyun vardı vardıda vardı yani, her zaman küçükken cebimde en az 2 veya 3 tane misket bulunurdu akşam eve gideceğim zamanda 10 – 15 tane felan olurdu üterdim çünkü :). Ütmek misket oyununun bi kuralı gibi birşeydi. Haa birde misketlerin bi değeri olurdu. Hatırladığım kadarıyla kemik varda, 10luk vardı 20lik vardı, 30luk vardı, 100lük vardı, dombi vardı, vardı da vardııı vallaha 🙂 Bi keresinde  5 yaşındaki çocuktan tüm misketlerimi kaybetmiştim tek bir tane sevdiğim bir misketim vardı (hâlâ evde saklarım onu) hırs yaptım gel bidaha oynayalım dedim ve misketlerimin yarısını geri aldım 🙂 çocuk korktu oynamıyacam dedi gitti :)) eeee heyy gidi günler keşke eski günlere geri dönebilsek ama dönemiyoruz… ‘

Reklamlar