Bu sorunun cevabı 19 ile 28 Haziran günleri arasında Plovdiv’te aranacak. Plovdiv 2. kez Uluslararası “ONE DESİGN WEEK” tasarım ve görsel kültür festivaline ev sahipliği yapacak. Aslında 7. olan festivalin ana motosu “Dijital One”. Geleneksel olarak festivale dünyaca ünlü tasarımcılar ve görsel sanat uzmanları katılacak. Rene Beekman, 12 yıldır Bulgaristan’da yaşayan ve çalışan bir Hollandalı.

СнимкаKendisi bir ressamdır ve Sofya Ulusal Sanat Akademsinde “Dijital sanatlar” bölümünün kurucusu ve öğretim görevlisidir. Festival organizatörü de aynı zamanda. Bulgarca olarak şunları paylaştı:

“Sergi , “Being Post-Dijital” ismini taşıyor. Aslında Being Post-Dijital gelişiyor ve gelişmeye devam edecektir. Bu sergide bazı çok özel eserler göstereceğiz, sıradışı olanlar. Burada resim sanatı var, heykeltraş sanatı var. Hepsi de dijital ortama taşınmıştır.

2000 yılında ünlü elektronik müzik bestecisi Kim Cascone ilk defa “postdijital” kelimesini kullanıyor. O gün bugün kelime çok yaygın olup çağdaş müzik ve kültür konulu tartışmalarda geniş yer alıyor. Sergide 8 ülkeden 20 sanatçı katılacak ve herşeyi postdijital açıdan gösterecektir.

Rene Beekman bazılarını dile getiriyor:

“Üç çok ilginç yabancı ressamı tanıtacağım. Addie Wagenknecht, ki kendisi Avusturya’da yaşayan bir Amerikalı ressamdır. Belçikalı ressam Frederik de Wilde, bilim ve sanat arasında çalışıyor. Eserlerini yaratırken NASA laboratuvarları da dahil, birçok laboratuvarla birlikte çalışıyor. “

Frederik de Wilde’den Quantum Foam #1

Kendisine dijital devriminin hayatımız üzerine etksini sorduk. Bize gülümseyerek şu cevabı verdi: “Ben, tekonolojiyi daha az kullanacağız dönemin gelip çatacağına inanmıyorum. Tam tersine- teknoloji daha fazla ve daha fazla kullanacaktır.”

Reklamlar