Kırcaali Emniyet Müdürlüğü’nün tarımsal üretimin saldırılardan korunması amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alacağı bildirildi. Ekili alanlarda polis ekiplerinin jandarma ekipleri ile birlikte sıkı bir şekilde devriye gezecekleri açıklandı.
Traditional British landscape, Shropshire
Polis nöbetçilerinin de günlük önceliklerden biri tarım ürünlerinin korunmasına dikkat edilmesi olacak. İl Emniyet Müdürlüğü’nden ilçe polis karakolları müdürlerinin köy muhtarları, tarım kooperatifleri başkanlarıyla tarımsal üretimin korunmasına yönelik önlem alınması ve ürünlerin saklanacağı depoların güvenliği hakkında görüşme yapmaları emri verildi. Özel güvenlik şirketi yönetimleri ve tarım alanında özel güvenlik birimleriyle bilgi alışverişi prosedürünü düzenleme ve rekoltenin korunmasında dikkatli olunması hakkında iş görüşmeleri yapılacak. Muhtarların emriyle atanan tarla nöbetçilerine özel talimatlar verilecek.

Hasat mevsiminde suçları önleme ve tespit etmek için araçların sistematik kontrolleri yapılacak. Tarım ürünlerinin satışa sunulduğu noktalar oluşturulan bölgelerde polisler görev başında olacak. Çiftçiler, her türlü saldırılar hakkında 112 acil yardım telefonuna ya da polis karakollarına ihbarda bulunabilirler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar