rosen-plevneliev2

Bulgaristan Cumhurbaşkanı. Rosen Plevneliev.

Bulgar tarihinde, halkı Vasil Levski gibi birleştirebilen başka bir ulusal sima ortaya çıkmadı.

Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sofya Askeri Akademisi avlusunda Vasil Levski anıtı töreninde konuştu ve “Kendimizi basmakalıp zamanını yaşamış düşüncelerden, dogmalardan kurtarıp özgür insanların gücüne inanalım ve ulusal maneviyatımız kanat açacağına inanalım

Bulgaristan’da ve dünyada öteki düşmanlığı aldı yürüdü, düşmanlık dili kullanılıyor, aşırı popülizm ve milliyetçilik tırmanıyor. Biz bugün, vatan sevgisine basan, farklı olan herkese saygı göstermeyi zorunlu kılan bir modern yurtseverlik, aydınlık taşıyan milliyetçilik lazım olduğuna inanıyoruz. “ dedi.

Plevneliev şunları vurguladı: “Avrupa tipi bir demokrasi kurabilmemiz eğitimli ve hoşgörülü halkımıza bağlıdır.

Bugün birçokları Vasil Levski tarafından tanımlanan ve ilan edildiği gibi temiz ve kutsal ülkümüz, hedeflerimiz ve yönümüz, Bulgaristan’ın Avrupa’da şerefli bir yeri ve diğer Avrupa halkları arasında saygınlığı olmadığını,  cumhuriyetimizin iflas ettiğini yayıyor dedi ve “Tarihimizde halkımızı Levski gibi birleştirebilen başka bir lider çıkmadı” diye ekledi.

22 Ocak 2017’de görevi sona eren Devlet Başkanı, “Bulgaristan popülist ve aşırı milliyetçi rejimle ileri adım atamaz” vurgulaması yaptı.

Reklamlar