Edirne’nin en genç virtüözü, yaşından büyük başarılara imza atan Kontrbasçı Asal Altay, ilk yurtdışı kontrbas resitalini geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Plevne şehrinde verdi. Kontrbasın genç yıldızının, Svetlin Rusev Donative Exhibition Sanat Merkezi’nde verdiği konser, sanatsever seçkin bir topluluk tarafından izlendi. Konseri izleyen sanatseverler arasındaki soydaşlarımız da duygularını, “Çok beğendik, gurur duyduk” sözleriyle dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim Merkezi Konser Salonunda 4 Aralık 2017 günü verdiği ilk kontrbas resitalinin ardından ilk yurtdışı kontrbas resitalini Plevne’desunan genç virtüöze Edirne’nin genç piyanisti Akansu Eray eşlik etti.Büyük beğeni kazanan resital sonrası izleyenler beğenilerini coşkulu alkışlarla ve yoğun tebriklerle gösterdi. Konser sonrası Asal Altay Sofya’dan ve Plevne’den yeni konser davetleri aldı.

Ülkemizi Bulgaristan’da başarıyla temsil eden, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans dördüncüsınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Asal, Edirne’nin en genç virtüözlerinden. Kontrbas eserlerinin en seçkin örneklerini, kontrbasın sınırlarını zorlayan eserleri ve kendi düzenlemesi olan klasik eserleri içeren zenginbir repertuvarı Plevne’de de başarılı bir performanslasunan Asal genç yaşına karşın büyük başarılara imza atan bir sanatçı.

YAŞINDAN BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasında üç yıl, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasında dört yılsüre ile yer alan Asal Altay, bu orkestralarda kontrbas gurup şefliği yaptı. Bu orkestralar ile Anadolu’nun birçok kentinde, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, İspanya, Portekiz ve İtalya’nın birçok şehrinde konserler verdi, ‘Toska’ ve ‘La Boheme’ operalarında çaldı.

Trakya Oda Orkestrasında üç yıl, Balkan Senfoni Orkestrasında yedi yıldırgörev yapan genç virtüöz Asal, sanat müziğinde, Edirne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’na eşlik ettiği gibi,aynı zamanda bir caz kontrbasçısı. Çeşitli caz guruplarıyla Trakya’nın il ve ilçelerinde,Yunanistan’da, İstanbul’un seçkin caz kulüplerinde düzenli konserler verdi, Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nde de üç yıl üst üste sahne aldı.

Uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller alan, geçmişinde değişik ülkelerden birçok önemli kontrbas hocasının ustalık sınıflarına katılarak kendini geliştiren Asal Altay, yurt içi ve yurtdışında değişik repertuvarlar ile izleyenlerin karşısına çıkmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Refik Usluy – Hudut Gazetesi

Reklamlar