Piyanist ve bestekar İvan Jekov Kırcaali’de “Geçişler” kitabını tanıttı. Konuğun konser verdiği ve kitabını tanıttığı “Stanka Dimitrova” Belediye Sanat Galerisinde klasik müzik severlerini bir araya getirdi. Kitapta, 1850-2012 yılları arasında sosyal ve siyasi açıdan Bulgaristan tarihinin önemli aşamaları yer almaktadır. Otobiyografik notlar Bulgaristan’ın, Avrupa ve Asya ülkelerinin kültür yaşamından olayları açıklamaktadır. İvan Jekov, Şumen’in ünlü jekovi ailesindendir ve Panço Vladigerov’un akrabasıdır.

1966 yılında İvan Jekov İtalya’daki “Ferruccio Busoni” Uluslararası Piyanistler Müsabakasında altın madalyayı kazanmıştır. Avrupa, Asya, Amerika, Afrika’da konserler vermiştir.

1980 ile 2008 yılları arasında Almanya’da pedagog, piyanist ve bestekar olarak çalışmıştır. Almanya’daki müzik yayımcıları İvan Jekov’un 50’den fazla eserini yayınlamıştır. 1994 yılında Ivan Jekov yaylı çalgılar orkestrası için yaptığı beste “Terra Sacra” için, İsviçre’nin Lugano şehrinde, “Bloch” Uluslararası Kompozisyon Yarışması’nda ödül kazanmıştır.

Yaptığı besteler Avrupa, ABD ve Japonya’da sahne almıştır. Şu anda Bulgaristan’da yaşayıp konserler vermektedir.

Bu etkinlik 21 Ekim Kırcaali’nin Günü sebebiyle düzenlenen belediye programı dahilindedir.

 

Kırcaali Belediyesi

Reklamlar