Alpay DİNÇER

Biz oy kullanma hakkımız olan soydaş gençlerin 5 Ekim seçimleri yaklaştıkça daha tartışmalı günler geçirdiğimiz dikkati çekiyor. Tartışma konularımızın başında, “ne de olsa haklarımızın büyük ölçüde kısıtlanmış olduğu” gerçeğidir. Seçim günü kullanamayacağımız haklarımızın başında ise öncelikli seçim yapma hakkımızın olmaması geliyor. Bu, hak aslında 2014 baharında Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev’in ısrarıyla yasallaştı.

Tercihli seçme hakkının özü şudur. Bir listede 9 aday olabilir. Liste başı parti başkanı da olsa, oy veren sıralanmış olan adaylardan birine kalem dokundurunca, sıra değişiyor. Birinci seçilmeye de bilir. Şimdi Bulgaristan seçmenlerinden % 33,3’ü “liste içinden birine öncelik vereceğim ve istediğim adayı seçeceğim” diyor. Genç seçmen “ben istediğimi seçerim, bana dayatamazlar! Derken kesin konuşuyor. Hele HÖH-DPS ve BSP listelerinde gençlere yer verilmemiş olması sert tepki uyandırıyor. Öncelikle liste başlarına ve seçilmesi garantili yerlere 98 eski gizli polisin yerleştirilmesi de yenir yutulur gibi değil.

Gençler Sofya meclisinde ve devlet içindeki totaliter, baskı ve terör uygulama işlerine karışmış pisliğin atılmasını ve derin ve kesin bir temizlik yapılması tezini destekliyor. Seçimlerde soydaşların kandırılıp yalandırılarak inandırılması da tepkiyle karşılanıyor. 25 yıldan beri hiçbir sonuç elde edememe, komünist cenazenin ortada kokuşmaya devam etmesi akıl alır bir durum değil.

En fazla yalan söyleyenlerin başında HÖH-DPS partisi geliyor. Bir de halkımızı hak ve özgürlükler konusunda yalandırdı, aldattı. Polis partisi, hafiyelik şebekesi, gammazlar sürüsü yarattı ve hainler kimseye nefes aldırmıyor. Gençler bizim Ahmet Doğan – Lütfü Mestan – Danço Peevski, ekibine muhbirlik edemeyiz, tüm soydaşlar aynı kan aynı candır, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için varız, deyenler her gün çoğalıyor. HÖH-DPS partisinin ikinci bir gizli servis “DC” merkezi olduğu konuşuluyor.

En fazla yalan söyleyenler arasında ilk yerlerin birinde yer alan bir de Nikolay Barekov var. Bu adam, sahneye yeni çıktı, konuşuyor da konuşuyor, “Türk, Müslüman, soydaş” derken köpürüp kuduruyor şimdiye kadar şişirdiği en büyük balon, “1 milyon işsize iş vereceğim” yalanıdır. Bu adam 2 eşeği bir kazığa bağlayamaz! 12 Mayıs 2013 seçimlerinse Sosyalist Parti (BSP) bir yılda 250 bin işyeri açacağım demişti, 5 kişiye iş veremedi, yalanı işiten partiden koptu, parti bir yılda 2 defa parçalandı.

BSP – HÖH ikilisi majorişter (çoğulcu) seçim sistemini de uygulatmıyor. Oylar çuvalla Sofya’ya gitsin de oligarşi itlerini, vergi kaçakçısı kalın enselileri, murta babalarını, sabıkalıları, devleti devirme işinde birleşmiş banka çökertenleri meclise sokmak istiyor. Bir de eski generalleri, onların torunlarını meclise sokmaya çalışıyor. HÖH partisi bültenine el uzatmak yok.

Bulgar seçimleri için 7. 340 000 (yedi milyon üç yüz kırk bin) bülten basılmış. Bunlardan 150 000 (yüz elli bini) T.C. deki seçim bürolarına gelecek. Siz öncelikli yani tercihli oy kullanıp, kaleminizle şu adamın seçtim diye işaretleyemeyeceğinize göre,  üzerinde 9 yazan bülteni alıp kullanmanız gerekir. Şimdilik daha iyisi ve bize uyanı yok.

Şu seçim işlerinde en fazla dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum. Bulgaristan’da oy kullanma hakkı olan, yani 18-ine basmış ama okuma yazma bilmeyen nüfusun sayısı 1 000 000 (bir milyon) olmuş. Bu kişilerin mesleği, ihtisası, el becerisi, iş pratiği, çalışma alışkanlığı yok. Bu adamlara değil kırmışı, değil AB, allı pullu ve yaldızlı Şengen pasaportu da versin gittikleri yerlerde ne yapa bililer ki? Onlar trafik kurallarını bile bilmeyen insanlar. HÖH-BSP ikilisi 25 yıldır ipe sapa gelmez haydut tipler yetiştirdi. Amaçları halkı ürkütmek, korkutmaktı. Bunların damarına Türk ve İslam düşmanlığı akıtıldı.  Bu ordu Ahmet Doğan ve Lütfü Mestan gibilerin etnikleri yok eden, ulusu sıfırlayan, kültür düşmanı, medeniyetler  katili eğitim politikasının en büyük başarısıdır, Yaratılan gençlik, anadili yasaklanmış cahiller ordusudur!?. Olanlar, ana dil eğitimine okul kapılarına kilit vuranların zaferidir. Sanki insan değil, kasaplık hayvan yetiştirdiler. Olay yalanla, dolanla, saraylara gizlenmekle çözülemez. Bu olayı L. Mestan gibi ke ke me ler çözemez. Bu politik bir olaydır ve devlet çökertebilir!

Birlik olalım. Toplumun daha da çökmesini durdurmak işin 9 nolu bülteni kullanın. Bu GERB partisinin bültenidir. Bulgaristan toplumunda 25 yıldır kokuşmuş pisliği atmanın, halkı boğazlamış dolandırıcı, dalaverecilerin, oligarşi köpeklerinin, sonradan görmelerin, ne oldukları belli olmayanların, yeni ve eski gammazcıların elinden, pençesinden kurtarmanın tek yolu budur. GERRB partisinin programında onlarla mücadele ışığı var. Hayırlı olsun.

Reklamlar