Bugün, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve “GBS-restorasyon” şirketler birliği temsilcisi Saşo Yovkov, “Perperikon: Tanrıların ve İnsanların Evi” Projesinin restorasyonu için sözleşmeyi imzaladı.
perperikon-projesi-imzalandi
Proje esnasında Kutsal Kale ve ona götüren taş yolunun güçlendirilmesi, ışıklandırma sistemi kurulması, turistlerin kullandığı kasabanın kale kısmına uzanan yaya yolların onarımı ve bölgedeki altyapının geliştirilmesi yapılacak.

Projenin toplam değeri 3 844 000 levadır.

Belediye Başkanı Azis imza töreninde, “Perperikon: Tanrıların ve İnsanların Evi” Projesinin değeri bölge sınırlarını aşmakta. Bu arkeolojik anıtının sadece Bulgaristan vatandaşları önünde değil, tüm dünya vatandaşları önünde de reklam edileceğinden büyük bir sevinç duyuyorum” dedi. Ona göre, proje tamamlandığında Perperikon, Kırcaali’yi Bulgaristan kültürü ve tarihinin başkenti haline getirecektir. Başkan, bu projeyi gerçeğe dönüştüren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu ve gerek yurtiçi gerekse yurtdışından büyük kamu desteğinin eksilmediğini hatırlattı.

Şirketler birliği temsilcisi Saşo Yovkov, meslektaşları ve kendi adına, projenin zamanında ve kaliteli olarak tamamlanacağını söyledi.

Arkeolog Prof. Nikolay Ovçarov, Perperikon’a duyulan büyük bir ilgi olduğunu ve Philip Kargon kitabında açıklanan dünyanın 50 kutsal yerlerinden biri olduğunu vurguladı.

 

Sebahat Ahmet – Kırcaali Haber

Reklamlar