Bulgar Ortodoks Kilisesi’nin ruhani lideri Patrik Neofit’in 20-23 Eylül tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi.patrik-neofit
İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi’ni ziyaret edecek olan Neofit, Patrik Bartholomeos’la görüşecek. Şişli’deki Bulgar Ekzarhlığı’nı da ziyaret etmesi beklenen Neofit’in, „demir kilise” olarak da bilinen Fener semtindeki Sveti Stefan Bulgar Kilisesi’nde ayine katılacağı belirtildi.
Gazetecilerin, Patrik olarak seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos’un davetini gözardı ederek Rusya’ya yaptığını hatırlatması üzerine, Rus devletinin vaftiz edilmesinin 1025. yıldönümü kutlamalarına katılmak için Rusya’ya gittiğini belirten Neofit, Rusya ziyaretinin belirli gün için yapıldığını kaydetti.
Bulgar Patriği Neofit, geçtiğimiz temmuz ayında Moskova’nın merkez kilisesinde Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill tarafından yönetilen ayine dünyanın çeşitli ülkelerindeki 15 ortodoks kilisesinin temsilcileri ile birlikte katılmıştı.

Ajans Bg

Reklamlar