“ Ganire Paşayeva: “Bu çirkin oyunların arkasında batıda birçok güçlerin olduğunu görmemek ise artık körlük olur. O yüzden şimdi ister sağcı, solcu, milliyetçi, dinci olsun, hangi ideolojik düşüncede olursa olsun; ister Türkiye’nin içinde, isterse de dışında yaşayan bizim gibi Türk insanın en büyük amacı Türkiye devletinin yanında olmak, gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır.” „

Maalesef ki hala da bazı Türk kökenli insanlarımız yapılan darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanını öldürmek, yok etmek isteyenlerin asıl amacı Türkiye’yi zayıflatmak, parçalamak, bölge üzerinde istedikleri oyunları oynaya bilmek istekleri olduğunu anlayamıyorlar” diyen Azerbaycan Millî Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, kendisini Türk hisseden herkesin bu kritik dönemde Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmazını öngören bir mektup yazarak haber merkezimize gönderdi.

Bu haberin paylaşımının tüm Türk dünyasında yapılmasını arzu ettiğimiz Paşayeva’nın mektubu şu şekilde:

BBC televizyonunda Türkiye’deki darbe girişimine yönelik skandal ifadeler insanı şoke ediyor. Sky News diplomasi editörü Tim Marshall’ın “darbecilerin en önemli hatasının Erdoğan’ı öldürmemek” olduğu, “yapmaları gereken ilk şeyin Erdoğan’ı öldürmek ya da tutuklamak olduğunu” söylemesi ise insanı dehşete düşürüyor.. Üstelik İngiliz televizyonunda yayınlanan programda darbecilerin yaptığı bazı şeylerin sanki savunulması kardeş Türkiye’nin nasıl büyük bir felaketten kurtulduğunu gösterir.

Ama maalesef ki hala da bazı Türk kökenli insanlarımız yapılan darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanını öldürmek, yok etmek isteyenlerin asıl amacı Türkiye’yi zayıflatmak, parçalamak, bölge üzerinde istedikleri oyunları oynaya bilmek istekleri olduğunu anlayamıyorlar. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hedef alınmasının asıl amacı budur.

Bu çirkin oyunların arkasında batıda birçok güçlerin olduğunu görmemek ise artık körlük olur. O yüzden şimdi ister sağcı, solcu, milliyetçi, dinci olsun, hangi ideolojik düşüncede olursa olsun; ister Türkiye’nin içinde, isterse de dışında yaşayan bizim gibi Türk insanın en büyük amacı Türkiye devletinin yanında olmak, gittiğimiz her yerde onun haklı mücadelesini savunmaktır. Çünkü maalesef görüyoruz ki, batıda bazı televizyon kurumlarında darbe girişimini farklı noktalara götürerek savunmağa başlayanlar da arttı.

Kardeş Türkiye büyük bir ihanet çetesi, terör örgütleri ile beraber Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen bazı büyük güçlerin de hedefindedir. Türkiye’nin zayıflaması bizim da zayıflamamıza, tüm Türk-Müslüman coğrafyasının zayıflaması demek olur. O yüzden bu gün nerede yaşarsak yaşayalım Türkiye’ye ve onun haklı mücadelesine destek günüdür. Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımızdır. Unutmamalıyım ki Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenler Azerbaycan’ın da güçlenmesini istemiyorlar. 6-7 ay önce Türkiye’de verdiğim tüm konferanslarda yeni bir Çanakkale, yeni bir İstiklal mücadelesinden geçiyoruz demiştim. Bu gün o gündür ve inşallah Türk milleti o zaman olduğu gibi yene de düşmanlara inat güçlenerek çıkacaktır. Yaşanan bu acı olaylarda. Türk milleti bütün dünyaya gücünü gösterdi ve inşallah bundan sonra da gösterecek. Allah Azerbaycan’a ve kardeş Türkiye’ye her zaman yardımcı olsun.

 

NOT:Size ne Türkiye’den?” diyerek şerh yazanlara böyle şeyler yazmamaları iöin bir daha hatırlatırım ki, benim için Türkiye de Azerbaycan kadar vatanımızdır. Sevinci sevincimiz, üzüntüsü üzüntümüzdür. Azerbaycan için canımı vermeye her an hazır olduğum kadar Türkiye için de canımı vermeye her an hazırım. Onun düşmanı benim de düşmanımdır. Yazımı da ortak Türkiye Türkçesiyle yazmamda amacım her yerde olan Türk kökenli dostlarımın rahat okuyabilmesi içindir.

ganira az

Reklamlar