Bulgaristan’da 12 Mayıs’taki genel seçimin ardından parlamentoda yine en büyük gruba sahip parti olan Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin lideri Boyko Borisov, diğer partilerin GERB’e karşı aldığı tavrı protesto etmek için oturumları boykot edeceklerini açıkladı.

bulgaristan-meclisiGERB lideri Borisov, siyasi rakiplerini eleştirerek, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve aşırı milliyetçi ATAKA partisinin koalisyon oluşturduklarını ve GERB’i dışlayarak aşağıladıklarını savundu.

Bu partileri protesto etmek için bundan sonra parlamentodaki oturumlara katılmayacaklarını belirten Borisov, Borisov, “Artık biz yokuz. İstediğinizi yapabilirsiniz” diye konuştu. GERB milletvekillerinin her gün parlamentoya gelip vatandaşlarla görüşmeye devam edeceğini söyleyen Borisov, sonbaharda erken genel seçime gidilebileceğini ima etti.

GERB, 240 sandalyeli parlamentoda 97 milletvekiliyle en büyük gruba sahip. 12 Mayıs’taki erken genel seçimlerin ardından Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin (BSP) aday gösterdiği Plamen Oreşarski tarafından yeni hükümet kurulmuştu. BSP ve HÖH hükümete dışarıdan destek veriyor.

Reklamlar