Alptekin CEVHERLİ
+
Mahalledeki bütün esnafa yüklü borcu olan bir adama piyangodan büyük ikramiye çıkar.
Mahalleli sevinir. Kasap, bakkal, manav bayram eder. Artık hem borçlarını tahsil edecekler, hem de artık veresiye vermeyeceklerdir.
Aradan 2 gün geçer, bizim piyango talihlisi hâlâ veresiye defterine borç yazdırmaya devam eder.
Bir hafta, on gün derken, bir ay olur, bizimkisi hâlâ borçlarını ödemez.
Artık dayanamayan alacaklı esnaflar bir gün adamın önünü yolda kesip, neden piyangodan büyük ikramiye çıkmasına rağmen borçlarını halen ödemediğini sorarlar…
Bizimkisi gülümseyerek cevap verir:
– Parayı buldu da, huyu değişti demesinler diye…
 * * *
Hatırlarsanız Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde Rusya bütün bitmişliğine ve perişanlığına rağmen son bir gayret ile Türkiye ve Türk Dünyası arasında kesintisiz kara ve demir yolu ulaşımı olmaması ihtimali için Azerbaycan’ın Karabağ Vilayetinde bölgedeki askerî birliklerinin desteği ile Ermeni çetelere büyük insanlık suçları işletti. O dönemde insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve Yahudi soykırımına dahi rahmet okutacak vahşilikte Hocalı Soykırımı yaşandı.
O dönem Ermenistan ve Azerbaycan orduları yoktu. SSCB dağılmadan kısa bir süre önce Karabağ’daki Azeri Türkleri’nin elinden av tüfekleri dahi toplatılmıştı. Buna karşılık SSCB depolarındaki silahlar Ermeni çetelere verilmiş ve on binlerce Azerbaycan Türk’ü bu sözüm ona Karabağlı Ermeni çeteler tarafından katledilmişti. (aynen şu anda Kırım’da da güya Rus asıllı yerli halkın Ukrayna ordusu ile savaşması gibi) Ermenilerin yetersiz kaldıkları yerde de Rus zırhlı birlikleri ve hava kuvvetleri takviye sağlamışlardı.
Gün geldi geçti…
O Ermeni çetelerden birinin ele başı bugün kanlı elleriyle Ermenistan Devleti’nin Cumhurbaşkanı oldu.
Evet, değerli dostlar, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’dan bahsediyorum.
Hani şu Cumhurbaşkanımızın Çanakkale Savaşları’nı anma gününe davet etmek için uzattığı dost elini terbiyesizce geri çeviren adam.
Şimdi elinizde, katledilen on binlerce Azerbaycan Türkü’nün kemiklerinin sızısını azaltacak bir imkân var.
Analarının karnı süngü ile deşilip kız mı, erkek mi diye iddiaya girilen o bebelerin ruhu bir nebze huzura kavuşacak.
Sözde Ermeni soykırımı iddialarının güya 100’üncü yılında bu iftiralara en güzel cevap verilecek. 30 saniye ayırıp buna sizin de desteğiniz olursa vicdanınız emin olun daha rahat edecektir…
TUMİB (Türkiye’de Okuyan Azerbaycanlı Öğrenciler Birliği) İstanbul Temsilciliği tarafından desteklenen kampanyaya siz de katılın…
TÜMİB’in mesajı şöyle:
“Sarkisyan’ın Uluslararası arenada katil olarak tanınması için bizler Azerbaycan’da STK’lar olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne müşterek dilekçeler göndermişiz.
Bu müşterek dilekçeler Sovyet ordusu tarafından yapılan kanlı 20 Ocak olaylarını tanıtmayı ve
Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın savaş suçlusu olarak tanınmasını gerektirir.
Sizlerden ricamız isteğimizi yayınlayarak Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın savaş suçlusu olarak tanınmasına ve 20 Ocak kanlı olaylarının dünyada tanınmasına için bizlere destek olmanızdır.
Gönüllü davamız için dostlarımızın aşağıdaki 2 linke ayrı ayrı girip oy kullanması çok önemlidir.
1) goo.gl/iPsjQc
2) goo.gl/FG2zV0
Her 2 link farklıdır.
Adaletsizliğe karşı sessiz kalmamak insanlık ve şehitlerimize olan borcumuzdur…”
 * * *
1914-15’te Doğu Anadolu’muzda ordumuzu arkadan vuran, katliam yapan Ermenistan yönetimi neyse, bugünkü de aynıdır. Bunlar da Azerbaycan Türkleri’ne aynı soykırımı yapmıştır. Bugün Sarkisyan “parayı bulmuş”, kendi halkını satmış ve Fransa’dan, Rusya’dan, İran’dan veya ABD’den yine destek almış olabilir. Batı’daki ağababalarına karşı hâlâ itaatkâr ve kendi geleceğinin nerede olduğunu görmekten acizdir. Türkiye’nin büyük bir lütuf olarak uzattığı dost elini dahi terbiyesizce geri çevirecek kadar kördür. Buna haddini bildirmek için haydi internet başına, Birleşmiş Milletler nezdinde oy kullanmaya…
Reklamlar