Ülke çapından özürlü çocukların ebeveynleri başkent Sofya’nın merkezinde altıncı kez protesto eylemi yaptı. Ülkenin 10 şehrinden en az 20 örgütün desteklediği protestocular, özürlü çocuklara kişisel yardım sağlanması konusunda ısrar etmekte.

Protestocuların sembolik bir mezar taşına yapıştırdıkları ölüm ilanında, “Bu mezarda Bulgaristan hükümetinin korkunç ilgisizliği nedeniyle uzun ve acılı bir hastalık sonucunda 18 Nisan 2018’te vefat eden Birleşmiş Milletler Özürlüler Hakları Sözleşmesi yatıyor” yazıyor.

Cumhurbaşkanlık binası önünde başlayan protesto eylemi, Başbakanlık binası önünde devam etti ve Milli Kültür Sarayı önünde bitmesi planlanıyor.

Elinde siyah balon taşıyan protestocular, bir cenaze törenini canlandırarak, sembolik olarak özürlü kişilerin haklarına veda ettiler.

Bu arada göstericiler, “Çocuklarımızı özürlülükler değil, devlet öldürüyor!” yazılı pankart açtılar.

Protestocular, özürlülere ve özürlü çocukların ebeveynlerine devlet bütçesinden kişisel yardım için en az iki asgari ücret tutarında finansman sağlanması konusunda ısrar ediyorlar.

Geçen hafta da özürlüler, ulusal bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Onlar, onların ifadelerine göre ayrımcılık yapan özürlü sağlık kurulu raporu ile ilgili değişiklik önerilerine karşı çıktılar. Bunun sonucunda hükümet, söz konusu yönetmelik taslağını geri çekerek ilgili devlet kurumlarla görüşmelere başladı.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar