Akpınar (Byal izvor) köyünden Türkiye’ye göç eden ve şu an Bursa Osmangazi’nin Yeni Karaman Mahallesi Muhtarı olan Seyfi Yurtaçan, “Doğduğum yer her zaman gözümüm önünde. Türkiye’ye göç etmeden önce Madan’daki Madencilik Teknik Okulu’nda okudum ve her cuma günü Ardino’ya (Eğridere) gezmeye geliyordum. Şimdi şehir çok daha güzelleşmiş. Şehrin çok temiz ve yeşil olmasından, insanların misafirperverliğinden çok etkilendim” diye belirtti.

Seyfi Yurtaçan 1978 yılında göçmenlik anlaşmasıyla Türkiye’ye yerleşmiştir. Kırcaali’de 31 Mayıs’ta kardeş Edirne ve Silivri Belediyeleri tarafından düzenlenen iftar programına katılmak için gelmiş. Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat ile görüşen Yurtaçan, belediyenin ekonomik kalkınması, son yıllarda hayata geçirilen projeler, turizm ve kültürel yapılar hakkında bilgi aldı.

Resmi Murat, Yurtaçan’a belediyenin sembolü olan Şeytan Köprüsü heykelini hediye etti.

Mahallenin yaklaşık 14 bin sakini Ardino bölgesinden gelen göçmenler olduğunu belirten Yeni Karaman mahallesi muhtarı, Başkan Resmi Murat’ı şehre yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik etti.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar