Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Kırcaali Belediyesi ile dostluk ve kardeşlik bağını her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor.

dedeler-koyu-ogrencileri-osmangazideOsmangazi Belediyesi’nin, kardeş belediyesi Bulgaristan‘ın Kırcaali kenti ile arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını çeşitli etkinliklerle güçlendiriyor. Temmuz ayında Bursa’dan on üç kişilik öğrenci grubu, Bulgaristan’a gitmiş ve Dedeler Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile kaynaşma fırsatı bulmuştu.

Bu kez Bulgaristan Kırcali ilçesinin Dedeler Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri iade-i ziyarette bulunarak Bursa‘ya geldi. Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen bir haftalık tanıtım gezisine katılan öğrenciler, kentin tarihi mekanlarının yanı sıra belediyeye ait üstü açık otobüsle şehir turu atıp Sukaypark, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni de gezme imkanı buldu.

Öğrenciler barınakta faytona binerek tesisi gezerken, kapalı manej alanında da at biniş eğitimine katıldılar. Bursa da olmaktan büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen Dedeler İlk Öğretim Okul Müdürü Bayram Hüseyin, “Bulgaristan’da bu tesisleri bulmak çok zor, her sene farklı çocuklarımızı buraya getiriyoruz ve Bursa’dan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorlar, Bulgaristan’a döndüklerinde anlatacakları çok şey oluyor, bize bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHA

Reklamlar