“Kardeşlik Sınır Tanımıyor, Akrabalar Buluşuyor” organizasyonu ile Bulgaristan’da yaşayan 468 Türk ve Müslüman aileye akrabaları ile görüşme fırsatı sunan Osmangazi Belediyesi, 27 yıldır birbirlerini görmeyen iki asker arkadaşı buluşturdu.

Bursa haber Duygu dolu anların yaşandığı buluşmaya, projenin mimarı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da şahitlik etti. Başkan Dündar, bu güzel projeyi devamlı hale getirmek istediklerini söyledi.
Bulgaristan’ın Gerlova, Sungullar, Eski Cuma, Şumlu ve Sliven bölgelerinde yaşayan 468 Türk ve Müslüman aile, yıllardır görmediği aileleri, akrabaları ve arkadaşlarına kavuşma arzusuyla geçtiğimiz hafta sonu Osmangazi Belediyesi’nin organizasyonu ile Bursa’ya geldi. Bulgaristan’dan gelen kafilede yer alan72 yaşındaki Mehmet Mehmedov’u, yüzlerce kilometre uzaklıktan Bursa’ya getiren sebep ise, 27 yıldır görmediği asker arkadaşı Hamit Demir’e karşı duyduğu özlem oldu. Bulgaristan’da birlikte askerlik yapan ancak Hamit Demir’in Türkiye’ye göç etmesinin ardından bir daha hiç görüşemeyen iki arkadaş Osmangazi Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımıyor, Akrabalar Buluşuyor” organizasyonu ile birbirlerini görme fırsatına kavuştu. Asker arkadaşların buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.
Hamit Demir’in Adalet Mahallesi’ndeki evinde gerçekleşen buluşmaya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da katıldı. Buluşma anında, iki arkadaşın yaşadığı sevinç ve mutluluğa tanıklık eden Dündar, “Bizler bu sosyal sorumluluk projesi ile bir araya gelemeyen aileleri, akrabaları ve arkadaşları buluşturmuş olduk. Yaptığımız organizasyon sayesinde yıllardır birbirlerini görme imkanı bulamayan insanlar, kavuşup özlem giderdi. Bu buluşmalardan biride iki asker arkadaşının 27 yıl sonra birbirlerini görmeleri oldu. Hamit Demir ve Mehmet Mehmedov’un buluşması ve yaşadıkları mutluluk, bizleri de en az onlar kadar mutlu etti. Bu güzel projemizi, örnek projemizi, bundan sonra da sürdürmek istiyoruz” dedi.
Bulgaristan’dan otobüslerle Bursa’ya gelen vatandaşlar, 3 gün süresince yıllardır görmedikleri akraba ve tanıdıklarıyla hasret giderdikten sonra, yeniden otobüslere binerek Bulgaristan’a döndü. Vedalaşma anında da, tıpkı kavuşma anında olduğu gibi duygu dolu anlar yaşandı.

Reklamlar