Çorum‘un Osmancık İlçesi’nde 24 Ekim‘de vizyona giren “Birleşen Gönüller” adlı sinema filmi Kardelen Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri seyircilerle buluşuyor.

Osmancık‘ta faaliyet gösteren Kardelen Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği ilçede sinema kültürünün gelişmesi amacıyla 24 Ekim‘de vizyona giren “Birleşen Gönüller” adlı sinema filmini seyirciyle buluşuyor.

8-9-10 Kasım 2014 günlerinde Yazı mahallesi’nde ki Fem Derhanesi üst katından özel olarak hazırlanan salonda gösterilecek olan film 11.00 – 14.00 – 17.00 – 20.00 saatlerinde olmak üzere 4 seans şeklinde gösterimde olacak.

II. Dünya Savaşı döneminde geçen filmin konusunda, yolları trajik bir şekilde ayrılan iki aşığın hikayesi ele alınıyor. Niyaz ve Cennet yeni evli bir çifttir. Ancak alevlenen savaş, yaşadıkları köye kadar yaklaşır ve Nazi işgalinden kaçmak isterken yolları ayrılır. Niyaz trenden atlar, Cennet ise atlayamadan yakalanır. Doğumunu dahi trende yapar ve birçok sefaletle tek başına yaşamak zorunda kalır. Takvimler 1990 yılına ilerler ve tıpkı onlar gibi birbirlerine aşık bir çift Türkiye‘den Kazakistan‘a gider. Amaçlarıysa çorak topraklarda okul inşa etmektir…

Çekimleri Türkiye ve Bulgaristan‘da gerçekleştirilen film, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçen bir aşk hikayesini konu ediniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Hasan Kıraç bulunurken oyuncu kadrosunda Hande Soral, Serkan Şenalp, Sema Çeyrekbaşı veAtılgan Gümüş gibi isimler yer alıyor.

Yüksek bütçeli olan ve izlenme rekorları kıran filmin biletleri Fem Dershanesinden temin edilebilecek.

Kardelen Eğitim Çevre ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Demir yaptığı açıklamada, “İlkini gerçekleştireceğimiz sinema gösteriminin Osmancık Halkının sinema kültürünü geliştireceğini düşünüyoruz. İlerleyen zamanlarda sürekliliğini artıracağımız bu etkinliğin Osmancık halkı tarafından beğeni toplayacağını düşünüyoruz. İki saat 15 dakika sürecek olan “Birleşen Gönüller” adlı sinema filmini izlemek üzere tüm Osmancıkhalkını bekliyoruz” dedi.

 

Reklamlar