Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi’nin artık yedinci yıl Tatul köyü yakınında bulunan Traklar dönemine ait tapınağın yanında geleneksel olarak düzenlediği Orfeyus’un Gecesi Müzik Şenliği gerçekleşti. Cumartesi akşamı bölge halkı ve yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirler ünlü Bulgar pop müzik sanatçısı Toni Dimitrova’nın sevilen şarkılarını ve Prima Vista Vokal Dörtlüsü’nün seslendirdiği yerel ve yabancı şarkıcıların hitlerini dinleme fırsatını buldular. Şenlik, yüzlerce çocuk ve yetişkini bir araya topladı ve gerçek bir bayrama dönüştü. orfeyusun-gecesi-muzik-senligi

Etkinliğin açılışını yapan Momçilgrad Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mehmet, Momçilgrad-Tatul yolu üzerinde gerçekleştirilen bisiklet yarışında dereceye girenlere ödüller sundu. Birinci yeri alan Ersin Mustafa, bir bisiklet kazandı. İkinci ve üçüncü olanlara para ödülleri sunuldu. Belediye Başkan Yardımcısı, “Bu akşam festivalde müzik, tarih ve turizmi birleştirmek istiyoruz” diye vurguladı.

Toni Dimitrova, “Tapınağın olduğu yer muhteşem ve büyülü gibi görünüyor” dedi. Sanatçı ilk defa Momçilgrad’ı ziyaret etti ve kendi ifadesiyle kasabanın çok düzgün, temiz ve yeşil olmasından etkilendiğini açıkladı.

Orfeyus’un Gecesi Müzik Şenliği havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar