Ordu Üniversitesi, Erasmus kapsamında Bulgaristan Trakya Üniversitesi’nden akademisyenleri ağırladı. Bulgaristan Trakya Üniversitesi akademisyenleri Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ve Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Faruk Akyazı’yı ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirmişlerdir.ordu-universitesi-bulgaristanli-akademisyenler
Yaklaşık olarak 10 gün Ordu’da kalan öğretim üyeleri, Ordu Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasındaki eğitim işbirliği protokolü kapsamında üniversitemizde Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine ders vermişlerdir. Misafir öğretim üyelerine yapmış oldukları sunumlardan dolayı Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ile Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Meral CANSIZ tarafından katılım sertifikası takdim edilerek, öğretim üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmiştir.

Konuk öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara ve Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Faruk Akyazı ile öğle yemeğinde bir araya gelerek Ordu Üniversitesi’ne, ODÜ’lü öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik yaşamlarına dair değerlendirmeler yaptılar.

Değişim programlarının kültürler arası bir köprü vazifesi görevini yürüttüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, üniversiteler arası değişim programlarının kariyerlerinde ilerlemek isteyen gençlere yeni ufuklar açmak adına sürdürdüğü misyonun yanı sıra üniversitenizin dolayısıyla şehrimizin ve ülkemizin evrensel anlamda daha fazla insana tanıtılmasına vesile olması dolayısıyla değerli olduğuna dikkat çekti ve gerek ODÜ’lü akademisyenlerin gerekse öğrencilerin değişim programlarından yararlanabilmesi adına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Reklamlar