Meclis Genel Kurulunda tasarının görüşmelerinin ardından birinci okumada Yatırım Teşvik Yasası’nda değişiklikler kabul edildi. Teklif edilen yasanın amacı, Yatırım Teşvik Yasasını, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen devlet yardımları için Genel Blok Muafiyet Yönetmeliğindeki bölgesel yatırım yardım programları ve kaynak transferlerine ilişkin yeni hükümler getirilen değişiklilerle uyumlu hale getirmektir.

Yasanın kabulü, ekonomimiz için mevcut ve gelecekteki önemli yatırım projelerinin etkili bir şekilde çekilmesi ve uygulanmasının teşvik edilmesine devam edilmesine imkan verecek. Söz konusu projeler, uygulanan yatırım politikasının önemli bir aracı olan sürekli finansal teşvikler sağlanarak, ülkenin topraklarında yatırımların teşvik edilmesi hakkında yasa uyarınca hazırlanan sertifika almışlardır.

İkinci hedef, yatırımcılara açıklık getirmek ve yasaların atıfta bulunduğu diğer normatif düzenlemelerdeki değişiklikleri yansıtmak için Yatırım Teşvik Yasası’nın mevcut gerekliliklerini tamamlamaktır. Bu, belgelendirme için başvuran yatırımcıların ve sertifikalandırılmış yatırım projelerinin uygulanmasını kolaylaştıracaktır. Tasarı, ticari kuruluşlara ilişkin düzenleyici rejimlerle ilgili hükümler içermiyor. Yasanın kabul edilmesi ekonomik, sosyal, çevresel vb. olumsuz etkilere yol açmayacak.

Yasa tasarısı 132 milletvekili tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar