Bulgaristan Türkleri edebiyatının medar-ı iftiharı, demokrasi savaşçısı Ömer Osman Erendoruk hemşerileri tarafından 23 Ağustos 2013 tarihinde Koşukavak’ta anılacak.omer-osman-erendoruk

Bulgaristan’da totaliter rejimi en çok eleştirenlerden biri de ünlü yazar-şair Ömer O. Erendoruk idi. 1980 yılı başında tutuklanıp Eski Zağra Ceza Evi’ne atılan Erendoruk, 1984 yılı sonunda komünistlerce başlatılan asimilasyon politikasına karşı çıktığından 1985 yılının mart ayında Belene Temerküz Kampı’na gönderilmişti. Bir süre kamp hayatından sonra Roman’a sürgün edilen Erendoruk, 1989 yılında sınır dışı edildi ve anavatan saydığı Türkiye’ye iltica etti. Ömrünün 17 yılını İstanbul’da geçiren yazar-şair Erendoruk burada öğretmen olarak çalışırken bir yandan da 20 kadar kitap kaleme aldı.

Bu ayın 23’ünde, Koşukavak Belediyesi Meclis Salonunda saat 14’te düzenlenecek olan anma toplantısında, “Şair ve yazar Ömer Erendoruk’un Şahsiyeti ve Edebi Kimliği” gazeteci-yazar Mehmet Türker tarafından takdim edilirken, ezeli dostu, “Rumeli” Dergisi Yayın Koordinatörü Süleyman (Yusuf) Adalı da ünlü yazar-şairle ilgili anılarını paylaşacak. Bu vesileyle 5 yıldan beri Gebze’de yayınlanmakta olan “Rumeli” dergisinin 29. sayısında Ömer O. Erendoruk kapak konusu olarak yer almıştır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar