Kısa bir zaman önce Karamanlar köyünde kurulan 10 Mayıs Türk ve Kültür Derneği ile Mestanlı Zeybekler Derneği Haskova ve Kırcaali illerini birbirine kültür alanında bağlayan bir kardeş köprüsü oluşturdu. turnelerİki derneğin çocuk folklor grupları yaz tatilini iyi değerlendirerek Zeybekler Derneği Başkanı Metin Hasan yönetmenliğinde yurt içi ve yurt dışı temsillerini gerçekleştirdiler. Ekiplerin katıldığı Eskişehir, Mineralni bani, İpsala festivalleri büyük coşkuyla gerçekleşti.

Eskişehir’i ikiye bölen nehir üzerine önceden yerleştirilmiş platform sahnesi bir başka sevinç yaşattı. Nehrin iki kıyısından alkış üstüne alkış. Şarkıcı Rosi durmuyor devam ediyor. Etrafında raks eden renkli kelebekler pırıl pırıl Eskişehirlilere sevinçli anlar yaşattı. Ertesi gün Eskişehir valisi Güngör Azım Tuna çocukları kabul etti. Teşekkürlerini sunup çocuklara anmalık hediyeler verdi.

Mineralni Bani Belediyesi’nin 30. yıl dönümü münasebetiyle 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihi şifalı kaplıcalar günü olarak kutlandı. Törende yer alan milletvekili Mehmet Ataman, Haskovo Valisi Kadir İsa ve iş adamları hazır bulundu. Mineralni bani belediyesinin büyük başarılarını vurgulayan Vali yeni başarılar ve böyle etkinliklerinin devamını diledi. Tüm katılımcı folklor gruplarına belediye başkanı Mümün İskender teşekkürlerini sunup, hediyeler verdi.

İpsala çeltık (pirinç) festivali yine coşkuluydu. Belediye Başkanı Mehmet Karagöz İpsala’nın bir çeltık diyarı olduğunu vurguladı. Katılımcılara hediyeler verip, teşekkürlerini sundu. Festivalin kurbağa yarışması çok heyecanlıydı. Mestanlı çocukları önde gelip ödüllendirildi.

Karamanlar derneğinin öğrencilerle düzenlediği Çanakkale ve Edirne gezisi, atalarımızın savaştığı yerleri görmek, Türk ulusunun kahramanlığını yaşamak bir başka duygu. Ömür boyu unutulmayacak. Tarihi bilgilerimizi gözümüzle görüp tazeledik. Böyle güzel etkinlikleri yaşatmak derneklerin temel amaçlarından biri olmalı.

 

Bayram Kuşku – Kırcaali Haber

Reklamlar