Türkiye Okçuluk Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden hayat bulan Tarihi Okçular Tekkesi’nde 30 Ocak’ta 1. Kademe Okçuluk Antrenör Kursu başlatıyor. 10 Şubat’a kadar devam edecek olan kursa 20 Ocak 2015 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
Geleneksel ve modern okçuluk eğitimleriyle geçmişten günümüze miras kalan okçuluk faaliyetlerinin devam ettiği, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Okçular Vakfı işbirliğinde hizmet veren Tarihi Okçular Tekkesi 1. Kademe Okçuluk Antrenör Kursu’na ev sahipliği yapacak. Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenecek olan kurs 30 Ocak’ta başlayacak ve 10 Şubat 2015’e kadar devam edecek.

Federasyonun 2015 yılı faaliyet programı içinde yer alan kursa katılım için 18 yaşını doldurmuş olmanın yanı sıra en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Ancak başvurunun çok fazla olması durumunda üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezuniyetin tercih sebebi olacağı belirtiliyor.

Katılmak isteyenlerin 20 Ocak saat 16:00’a kadar başvuru yapabileceği 1. Kademe Antrenör Kursu’nda spor anatomisi, spor fizyolojisi, spor ve beslenme, spor psikolojisi gibi konularda eğitimler verilecek. Kursa katılmak isteyenler başvuru şartlarının tamamına ve istenilen belgelere Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun http://www.tof.gov.tr web adresinden ulaşabilecekler.

Tarihi Okçular Tekkesi’nde 8 yaşın üzerinde herkes için verilen okçuluk eğitimleri de devam ediyor. Bu eğitimlerden yararlanmak ve okçulukla ilgilenmek isteyenlerin yapması gereken ise sadece Okçuluk Vakfı Spor Kulübü’ne kayıt olmak. Kaydını yaptıranlar haftanın yedi günü 07:00 – 21:30 saatleri arasında verilen temel okçuluk eğitimlerine katılabiliyor.

Ata sporumuz olan okçuluk dalında akla ilk gelen yer olan Tarihi Okmeydanı Okçular Tekkesi 2012 yılında restorasyon ve tadilat çalışmaları tamamlanarak 2013 yılında yeniden hizmete açıldı. Tekke, bugünkü haliyle okçulukla ilgilenen ve ilgilenmek isteyen sporculara geniş imkanlar sunuyor. 5 bin metrekarelik kapalı alanda bulunan Okmeydanı Okçular Tekkesi tarihi atmosferinin yanı sıra iki büyük toplantı salonu, 200 kişilik bir konferans salonu, kütüphane ve müzeyi de barındırıyor. Soyunma odaları, hakem ve haberleşme odalarının yanı sıra okçuluk için gereken eğitimlerin verileceği iki eğitim salonu, bir kondisyon merkezi ile geniş bir kafeterya da atış alanının altında okçuluğa gönül veren sporculara tahsis edildi. Okçuluk Vakfı bünyesindeki Okmeydanı Okçular Tekkesi sahip olduğu bu olanaklarla sporcuların yaz-kış eğitimlerine ara vermeden devam etmesini sağlıyor.

Reklamlar