Geri, 23 yaşında olmakla birlikte artık dünya çapında gösterilen filmlerin montajını yapıyor. İşini seven genç kız, çağdaş sinema dünyasında tanınan isimlerle omuz omuza çalışma fırsatına sahip olduğu için çok mutludur.

Aynen Geri gibi diğer yetenekli gençler de, sinemacılık mesleğinde ilk adımlarını Sofya’da bulunan “New Boyana” sinema merkezinde atıyorlar. Vitoşa dağının eteklerinde yer alan sinema stüdyosu, Güneydoğu Avrupa’da en büyük olanlar arasında yer almaktan öte son üç yılda önde eğitm merkezi haline de geldi. Burada gençler, senaryo yazarlığı, sinema yönetmenliği ve yapım kurgusunu da öğreniyorlar. Bugünlerde 20 kadar oyuncu adayı, Los Angeles’te en iyi oyunculuk ekolü olan AMAW ile birlikte düzenlenen master class eğitime katıldılar.

Bizim Hollywood, üniversitelerimizle stajyer programı yürüttüğü için burada geleceğin ünlü senaryo yazarları, yönetmenleri, görüntü yönetmenleri, oyuncuları ve kurgu uzmanları yetişiyor. Geri’nin kendisi de buraya NBU üniversitesi ile yürütülen bir proje çerçevesinde geldi ve yeteneğini sergiledikten sonra New Boyana’dan gelen iş teklifini kabul etti. Genç kız halihazırda stüdyoların baş kurgu uzmanlarından biridir.

“Yardımcı – montajcı olarak ilk eğitim döneminden geçtikten sonra farklı projelerde çalışmaya başladım. Örneğin Danny Lerner’in yönetmenliğinde çekilen “A Passage to Hell” aksiyon filmi üzerinde çalışmaktan çok memnun oldum. Büyük sayıda belgesel üzerinde de çalıştım. Yani bizde genç profesyoneller, dünya düzeyinde sinema yapma fırsatına sahiptirler. Sinema Merkezi kendilerine ayrıca kişisel projelerini hayata geçirme imkanını sağlıyor. Farklı üniversitelerle imzalanan sözleşmeler kapsamında öğrenciler buraya gelip ücretsiz şekilde teknik ve dekor olarak her türlü imkandan faydalanabiliyorlar.”

Reklamlar