Belediye Başkanı Neşet Çağlayan beraberinde Meclis üyeleri Bekir Aydın, İlhan Kılıç, Turgay Peker, Serkan Ateş ve Halil Kurtulumuş’un yanı sıra, Balgöç Orhangazi Şube Başkanı Süleyman Aydın ile birlikte 3 günlük Bulgaristan gezisi düzenledi. Mayıs ayında yaşanan Soma faciası nedeniyle Bulgaristan’da Türklerin yoğunlukla yaşadığı Ruen Belediyesi’nin kurtuluş etkinliklerine katılamayan başkan Çağlayan, meclis üyeleri ile birlikte bu bölgedeki soydaşlarla buluştu.

Ruen Belediyesi ilk durak

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve meclis üyelerinin Bulgaristan gezisine Ruen ile başladı. Ruen Belediye başkanı İsmail Osman’ın misafiri olarak bu kentte yer alan Başkan Çağlayan, Ruen Belediyesi’nde hem başkan hem de Meclis üyeleri tarafından ağırlandı. Başkan Çağlayan buradaki ziyarette Ruen Belediye başkanı İsmail Osman’a kurtuluş şenliklerine gelememesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek çeşitli hediyeler takdim etti. Ruenli mevkidaşı ise başkan Çağlayan’a çeşitli hediyeler ve plaket takdim etti.

Ziyaretlerle geçti

Belediye başkanı Neşet Çağlayan ve meclis üyeleri daha sonra eski adı Kazan olan Sungurlar Belediyesinin Bulgar belediye başkanı Georgia Kenov ile bir araya geldi. Ziyarette özellikle Georgi Kenov, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu hayranlığı dile getirip odasına asılı bulunan Erdoğan portresini başkan Çağlayan’a gösterdi. Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla, eski adı Işıklar olan Samuel Belediye Başkanı Beytullah Salih, eski adı Cuma olan Trikovişti Valisi Emel Rasimova, eski adı Çatak olan Tiça Meclis Başkanı Mehmet Ali Kazan ve Aydos Meclis başkanı Rujdi Hasan ile bir araya geldi. Ziyaretlerde belediye başkanları ve meclis başkanlarına çeşitli hediyeler ve plaket takdim eden Çağlayan mevkidaşlarına da teşekkür etti.

Dostluklar daha da pekişecek

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan Bulgaristan’a yapılan ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada buradaki dostlukları pekiştirmek, daha sık diyaloglar kurmak adına bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu belirterek, Bulgaristan bizim için son derece önemli. Burada soydaşlarımız ve buna bağlı olarak da bu topraklarda ecdadımız Osmanlının bir çok eserleri bulunuyor. Ziyaretimizi mayıs ayında gerçekleştirecektik. Ancak kısmet bu günlereymiş dedi. Başkan Çağlayan, Bulgaristan’da bazı kentlerle de kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını belirterek, bizler dostlukların artması için belediye ve şehir olarak üzerimize düşeni yapacağız ve yapmaya devam ediyoruz. Umarım bu güzellikler artarak devam eder dedi.

Reklamlar