bg sehit

Edirne Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Edirne Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda birçok karar alınırken şehit polis memuru Nefize Özsoy’un adı evinin bulunduğu sokağa verildi. Geçtiğimiz günlerde evinde ölü bulunan hakim Çağlar Işık’ın adı ise adliye önündeki caddeye verildi.

9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına geçilmeden önce Başkan Gürkan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki IŞİD saldırısına değinerek saldırıyı kınadı. Gürkan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu olarak ortak teröre karşı bir mesaj yayınlayacaklarını ve ortak duruş göstereceklerini söyledi.

Gündemin 2’inci maddesinde Bu yıl 655’incisi yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri kapsamında, Sarayiçi’nde geçici taksi ve midibüs durağı ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün kararı oybirliği ile kabul edildi.

 

Özsoy ve Işık’ın adı yaşayacak

Gündemin 8’inci maddesinde ise, yaklaşık iki ay önce vefat eden Edirne Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Çağlar Işık anısına, Edirne Adliyesi’nin önündeki caddeye, (İstasyon Mahallesi 301’inci sokak) “Hâkim Çağlar Işık Caddesi” olarak değiştirildi. Bir diğer isim değişikliği ise geçtiğimiz haftalarda Mardin’de görevi başında şehit düşen polis memuru Nefise Özsoy’un ailesinin bulunduğu evin önüne verildi. 168’inci sokağın adı, şehit polisin anısına “Şehit Polis Memuru Nefise Özsoy” olarak oybirliği ile değiştirilmesi kararlaştırıldı. Gündemin son maddesinde ise Ulaşım Komisyonunca alınan kararlar görüşüldü. Komisyonun ilk olarak aldığı, Yıldırım ve Gazimihal Mahallesi sakinlerinin 1’inci Sultan Murat Devlet Hastanesi’ne güzergâhına gidecek olan hem ETUS hem de tek araçlı ulaşımın sağlanacağı “5C” hattı oybirliği ile kabul edildi. Komisyonun Migros önünde taksi durağını uygun bulmaması kararını meclis yerinde görerek oybirliği ile kabul etti. Ulaşım Komisyonun 3 ve 4 nolu kararları da kabul edildi. Haber Merkezi

Reklamlar