Dr.Nedim BİRİNCİ

 

Yalan yalan! Doğru doğru!

 

Biz Bulgaristan Türkleri ipi kopmuş yolunu kaybetmiş insanlar değiliz.

Borcumuz olmayan bir partiye seçimden seçime sadaka “oy” dağıtmıyoruz.

Verdiğimiz fitre de değildir. Huzurlu geleceğimize teminattır.

Biz Bulgaristan seçimlerinde oy kullanmakla, orada kalan insanlarımızın yüzünü güldürmek için,  huzur içinde ve rahat yaşamalarına katkıda bulunmak için sandık başına gidiyoruz. Türkiye ve Bulgaristan insanları ve hükümetlerinin dostça, kardeşçe ve karşılıklı yararlı işbirliği içinde olmalarına katkıda bulunmak için oy veriyoruz.

Biz çifte vatandaşlığımızla soydaşlığımızla, Bulgaristan vatandaşı olarak korunan haklarımızdan, Bulgaristan’daki mal mülkümüzden ve emeklilik gibi sosyal haklarımızdan yararlanmak yaşamak istediğimiz için sandık başına gidiyoruz.

 

2014 yılı itibarıyla bu durumu ve siyaseti en iyi anlayan ve 5 Ekim seçimleri arifesinde programa alan ve en iyi anlatan politik parti Boyko Borisov’un GERB partisidir.

Bu parti milletvekili adaylığına 25 Türk ve Müslüman yükselttiği gibi, iktidar olduğunda 10 Müslüman’ı Bakan Yardımcısı atayacağını açıkladı. GERB partisi Bulgaristan Cumhuriyetinde 9 kez ard arda seçim kazanan partidir. 10. zaferinde birlikte olmamıza el uzattı. Türkiye Cumhuriyeti ile daha sıkı, kapsamlı ve verimli işbirliğinden yana olduğunu açıkça ortaya koydu. Nüfusu karma bölgelere özel yatırım yöneltme politikasını seçim programına aldı.

 

Bu seçimlere kadar 100 bin civarında soydaş seçmen Hak ve Özgürlükler Partisi (DPS)ne oy verdi. Bu parti çangal inek gibi yemeye ve tekme atmaya alıştı ve halkımızdan koptu. Seçmeni arızalanmayan, yağlamak bile istemeyen, kendi patentinde olan bir oy makinesi olarak görmeye başladı. Bu durumun değiştirilmesi, HÖH yönetimi ile soydaş seçmen kitlesi arasında verimli işbirliği kurulması için saygın ve yapıcı işbirliği gelişti. Yanlışa yanlış demek gerekiyordu. Doğru yol da gösterildi. Fakat HÖH yönetimi doğru olanı kabul etmedi. Seçmene devamlı korku hissettirerek seçimden seçime süresiz başarılı olacağını hesap etti. Son yıllarda soydaşlarımızın aklını ve bilgisini hangi amaç için kullanacağı yolunda çalışmalarımıza başladık. Büyük bir yol kaydedildi.

 

Bu yol, GERB listesinden Türk milletvekilleri çıkarılması, Bakan, Bakan yardımcıları, İl Başkanı, Vali, Vali Yrdımcıları ve birçok Genel Müdür atanmasıyla açıldı ve genişliyor. Bulgaristan Türk- Müslüman ve soydaşlarımızın demokratikleşen Bulgaristan toplumuna katılmasında GERB partisi bir dalgakıran oldu. Kampanya açılışında 50’den fazla Türk ve Müslüman vatandaşın hazır bulunması, soydaş dernek heyetinin işbirliğine yatkınlığı,  Başkanı Sn. Boyko Borisov’un kampanyayı Şumen ilinde, sünnet düğünü, at yarışı, Hasan Pehivan anıtının açılışını yapması çok anlamlıdır.

 

Bu işbirliğinin devamında GERB partisinin iktidar olmasıyla sosyal, ekonomik ve politik alanda nüfusu karma bölgelere eşit haklı yaklaşılması, yatırımlar yöneltilerek hem alt yapı sorunlarının hem de işsizlik sorununun üstesinden gelinmesi anahtarını görüyoruz. Bu politikada 1990’lı yılların başında Demokratik Güçler Birliği ile başlatılan etnik azınlıkların devlet işlerine kazanılması, eğim ve özgün kültürel hakların tanınması politikasının devamını görüyoruz.

 

Bulgaristan’da yerinden sayan Geçiş Dönemi’nden çıkıp gerçek demokrasiye geçiş ya GERB partisinin tek başına kuracağı iktidarla ya da mümkün en geniş katmanları ve tüm politik partileri kucaklayan bir koalisyon hükümetiyle olabilir. Tek partili GERB yönetimiyle ağır bir bunalım içinde bulunan Bulgar devletinin totalitarizm kalıntılarından ve kollarını toplumun her tarafına salan ahtapottan arıtıp kurtarılma şansı doğacaktır. Eski gizli polis ajanlarından devleti ve toplumu temizlemek ve demokrasiye nefes aldırmanın başka bir yolu yoktur.

 

Biz işte bu sebeplerle, Avrupa Halk Partilerine bağlı, Avrupa Birliği’nde ülkemizi en geniş bir ekiple temsil eden, bölgede istikrar, güvenlik ve işbirliği programlarının gerçekleştirilmesinden yana olan GERB politik partisini desteklememiz, Başkan Boyko Borisov’un Başbakanlığını desteklememiz ve oyumuzu 9 nolu bültenle kullanmamız isabetli olacaktır.

 

İlk kez Bulgaristanlı bir Büyük politik parti soydaşlarımıza el uzatıp, birlikte olalım ve birlikte ilerleyelim diyor. Bu davet bizimdir. Zaman birlikte olma zamanıdır!

Haydi herkesin oyları No.9 numaraya verelim.

Reklamlar