Ulusal Kültür Sarayı NDK’da içindeki alanların yenilikçi ve interaktif yöntemlerle canlandırılmasına ilişkin bir tartışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya NDK Müdürü Miroslav Borşoş, Paris “La Gaite Lyrique” Kültür Enstitüsü uzmanı Oscar Barda ve Bulgaristan’daki Fransız Enstitüsü Müdürü Guillaume Robert katıldılar.

Ulusal Kültür Sarayı Müdürü, toplantının açılışını yaparken: “Bu hikaye Paris’te başladı ve Paris’te başlayan tüm hikayeler gibi harikadır” dedi ve şöyle devam etti:

СнимкаParis’te kendimizi 150 yıllık tarihçeye sahip çok eski bir binada bulduk. Ofenbah tarafından yönetilen, Viktor Hugo gibi ünlülerce ziyaret edilen bir bina. Bu bina 2011 yılından bu yana Paris’te en modern ve yenilikçi kültür mekanlarından biridir” dedi Borşoş ve şunu da anlattı:

Oscar Barda ve merkezin ekibi ile tanıştık ve onlar projeye uygun olan alanların saptanması için ülkemize geldiler. Gençlerin içinde yaşadıkları gerçek, klasik kültüre ve algıya yabancıdır, dolayısıyla Ulusal Kültür Sarayını Bulgaristan’ın genç nesli için özel bir yer haline getirmektir arzumuz.

Sayın Guillaume Robert, “La Gaite Lyrique” Kültür Enstitüsünün Bulgaristan’da yaptığu bu ilk projenin devamının da geleceği ve başarılı bir işbirliğinin yürütüleceği umudunu dile getirdi.

Sayın Oscar Barda ise şöyle konuştu:

Снимка“Ben, “La Gaite Lyrique” gibi son derece ilginç ve ilham verici bir yerde çalışıyorum. Biz bir nevi laburatuar görevini yapıyoruz ve ziyaretçilerin katılımı ile sanatla ilgili yeni fikirleri test ediyoruz.

Dijital kültürün tüm şekillerini barındıran bir yerdir merkezimiz. Video oyunları, workshop, konser ve sıradışı teşhirlerimiz çoğunlukla 15 ila 35 yaş arasındaki genç insanlara yönelik olsa da zamanla merkezimiz, dede torun misali farklı yaş gruplarından ziyaretçi çekmeye başladı. NDK’nın her metre karesi son derece ilgi çekicidir.

Reklamlar