Önümüzdeki hafta Balkanlar’ın güçlü sesi ve tüm zamanların sanatçısı Mümün Karagöz’ün yeni bir stüdyo çalışması piyasaya sürülecek. Sanatçının CD halindeki Türk Halk Türküleri albümünde 14 türkü yer alıyor. Albümün, en geç 22 Mayıs 2013 tarihinde çıkması bekleniyor.

mumun-karagozMümün Karagüz, bu çalışmanın dışında daha 4 albüm projeleri olduğunu söyledi. Bu sebepten dolayı destek sağlayacak sponsorlara ihtiyaç duyduğunu paylaştı. Bir albümün piyasaya sürülmesinin yaklaşık 1 300 levaya mal olduğunu belirtti.

Bundan 6 ay önce ise 4 yıl aradan sonra sanatçının yine aynı stüdyoda Kol Bastı adında iki birleşik albümü çıktı. Birincisinde 13 pop şarkısı, ikincisinde ise 15 Rumeli türküsü yer alıyor. Albümde sanatçının daha birinci ve ikinci albümü Rumeli Türküleri ve Çıtır Pıtır’dan seçmeler bulunuyor.

Mümün Karagöz’ün birinci albümüne Edirne’de çekilmiş birçok klipleri mevcut.
Yeni albümleriyle ilgili Mümün Karagöz, “Halkımıza sesimi duyurmak için bu albümleri çıkarmaya karar verdim. Ben de halkın arasında büyüdüm, dinleyicilerimin desteğiyle bu günlere geldim. Bu yüzden hayranlarıma çok minnettarım, tüm dinleyicilerime binlerce kez şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü onların sayesinde buraya kadar eriştim. Allah onları eksik etmesin. Bu albümlerden ziyade Allah, kısmet nasip ettiyse eğer, daha toplam 5 albüm çıkarmak istiyorum. Albüm projeleri hazır. Onları Bulgaristan Radyosu’nun Türkçe Yayınlar Bölümü’ne, Rumeli TV’ye ve saire başka yayın kuruluşlarına göndereceğim. Tüm çalışmalarımı halkımıza armağan ediyorum. Sanat yapmak için kendimi daha da olgunlaşmış hissediyorum. Sahneye çıkan bir sanatçının 100 sanatçıya bedel sahneyi doldurması gerektiğini düşünüyorum” diye paylaştı.

Sanatçı maddi destek görürse, yeni albümlerine Kırcaali’nin en güzel yerlerinde klipler çekmek istiyor.

Krumovgrad’ın Ribino köyünde doğan Mümün Karagöz, 1969 yılında Kırcaali Tiyatrosu’nun Estrad Bölümü’ne sanatçı olarak göreve başladı. Eski Kadriye Latifova Müzikal ve Drama Tiyarosu’nda solistlik yaptı. Bundan yaklaşık 6 ay önce Kırcaali Tiyatrosu’nun Kadriye Latifova Sahnesi’nden emekliye ayrıldı. Hayatının 35 yılını sahneye adadı.

 

Resmiye Mümin – KH

Reklamlar