Haskovo’ya (Hasköy) bağlı kaplıcalarıyla ünlü ilçe merkezi Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümün İskender, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sultanka Petrova’dan 55 yaşın üzerindeki işçileri desteklemek ve korumak için aktif tedbirler alınmasını talep etti. Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İşadamları, Diplomatlar ve Devlet Kurumu Temsilcileri 23. Çalışma Toplantısı’na katıldı. Çalıştay, Bilim ve Teknik Birliği Haskovo Şubesi salonunda 16 Şubat 2018 tarihinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Mineralni Bani Belediye Başkanı Mümün,” 55 yaşın üzerindeki insanlar işgücü piyasasına son derece savunmasızdırlar. Emeklilikten önceki son yıllarında onlar devlet tarafından teşvik ve koruma mekanizmalarıyla desteklenmelidirler” diye kaydetti.

Bakan Yardımcısı Sultanka Petrova, bu fikri bizzat desteklediğini ifade ederek, iş gücü piyasasındaki bu yaş grubuyla ilgili hızlı, yeterli ve zamanında önlemler alınacağına dair söz verdi.

Toplantıda Haskovo, Dimitrovgrad (Kayacık), Mineralni Bani ve Pırvomay belediye başkanları yer aldılar. Konuklar arasında Güney Kore Büyükelçisi Shin Bunam, Cezayir Büyükelçisi Latifa Benazza, Bulgaristan Sanayi ve Odası Başkanı Tsvetan Simeonov, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yanço Yanev, Haskovo Vali Yardımcısı Dr. Stefka Zdravkova, diplomatlar, işadamları ve başka davetliler hazır bulundular.

Konuklar, ertesi gün Mineralni Bani’nin Susam köyünde düzenlenen sembolik bağ kesimine de katıldılar. Etkinlikte ayrıca Fransa Büyükelçisi Eric Lobendel ve Avrupa Komisyonu Bulgaristan Temsilciliği Başkanı Ognyan Zlatev de hazır bulundular.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar