mlecino-guresEğridere(Ardino)’nin Mleçino köyünde yapılacak geleneksel köy şenlikleri çerçevesinde artık ikinci yıl serbest güreş turnuvası da düzenlenecek. Spor etkinliği yerel muhtarlık ve Lüben Karavelov Toplum Merkezi tarafından organize ediliyor. Turnuvaya Mleçino, Gorno ve Dolno Prahovo, Kobilyane, Ardino, Kırcaali, Haskovo, Dimitrovgrad, Asenovgrad, Lüleburgaz, İstanbul, Bursa ve İzmir’den onlarca güreşçinin katılması bekleniyor. Belirli yaş kategorilerinde dereceye girenlere para ödülü, en iyi pehlivana ise bir koç öngörülüyor.

Yarışmaya katılmak isteyen herkes yerinde saat 11.00’e kadar başvurabilirler. İzleyicilerden pehlivanlara karşı gücünü denemek isteyenlere de yarışma hakkı veriliyor. Güreş turnuvasında Gorno Prahovo’dan Mümün Bayramali başhakemlik yapacak.

Mleçino muhtarı Ulvi Üzeyir, küçük kalelerde futbol turnuvası ve satranç turnuvası da yapılacağını paylaştı. Dereceye girenlere para ödülleri sunulacak. Şenlik programında daha kültür etkinlikleri ve saat 17.00’den itibaren köy merkezinde açıkta disko düzenlenmesi yer alıyor. Zengin repertuara sahip bir orkestra eğlenmeye gelenlerin neşelendirmeye çalışacak.

Bu yıl Mleçino’da geleneksel köy şenliği yine 1 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak. Demokratik değişimlerden sonra şenlik Temmuz ayı sonunda yapılıyordu, fakat o zaman hava çok sıcak oluyordu. Son birkaç yılda ise Ramazan ayında tutulan oruç dönemine denk geliyordu.

 

KH – Güner Şükrü

Reklamlar