Turkcell Dijital Akademi, dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile dünyada bir ilke imza attı.

Turkcell’in, dünyanın en iyi teknik ve ekonomi üniversitesi Massachusetts Institute of Technology (MIT) işbirliğiyle başlattığı online ‘girişimcilik’ programı, Türkçe ve İngilizce içerikle eğitime başladı ve programa MIT’nin portalından ilk gün 60 bin kişinin giriş yaptığı bildirildi.

Turkcell Dijital Akademi portalından ücretsiz olarak başlatılan program, bu konseptiyle dünyada da bir ilk olma niteliği taşıyor. Eğitim konusunda ilk kez bir şirketle süreli bir işbirliğine giden MIT, Turkcell’in geliştirdiği bu modeli diğer dillerde de yaygınlaştıracak.

Dünyada benzer nitelikli eğitimlerin pek çoğu ücretli olarak sunulurken, ‘Girişimcilik MBA’ (Innovator’s MBA) programının dersleri, dünyanın her yerinden ücretsiz takip edilebilecek. İki aşamalı eğitim programını tamamlayan katılımcılar, MIT’den sertifika alabilecek. Programa katılanlar ayrıca,MIT’nin ‘Kitlesel Online Açık Eğitimler’ (Massive Online Open Courses-MOOC) kapsamındaki içeriklere de Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe erişebilecek.

Programın ‘inovasyon’ kategorisinde de toplam 48 MIT eğitim videosu Türkçeleştirildi ve bugün itibariyle Turkcell Dijital Akademi portalından yayınlanmaya başlandı. Ayrıca Girişimcilik MBAprogramına, katılmak için Turkcell abonesi olma şartı bulunmuyor.

“MIT İle Girişimciliğe Odaklandık”

Programın tanıtımı amacıyla MIT’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel MüdürüSüreyya Ciliv, yeni dünyada başarıya giden yolun teknoloji ve inovasyondan geçtiğine işaret etti veTurkcell’in de bu alanda önemli bir misyon üstlendiğini belirtti.

Teknolojiyi kullanarak fark yaratanların, dünyanın her yerinde bir adım öne geçme fırsatını yakaladıklarını anlatan Ciliv: “Turkcell olarak üstün network altyapımız üzerinde geliştirdiğimiz çözümlerle Türkiye’ye fayda sunmak için çok çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü:

Günümüzde global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakalıyor. Biz de tam bu yüzden MIT ile girişimciliğe odaklandık. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketlerimizi global pazarlarda görmek istiyoruz. MIT ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizde ilk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık. Bu program 70 milyona açık ve ücretsiz olacak. Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık.

“Online Eğitimin Artısı Çok Fazla”

MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma da Turkcell’in hayata geçirdiği online eğitim programlarını büyük ilgiyle izlediklerini söyledi. Online eğitimin, sınıf eğitimine göre öğrenme ve dikkat sorununu aşma açısından avantajları bulunduğunu vurgulayan Prof. Sarma, internet kullanımıyla birlikte eğitim alanında çok büyük bir değişim yaşandığını kaydetti. Sarma:

Turkcell’in deneyimi ve içerik desteği ile MIT olarak inovasyon, girişimcilik ve teknoloji ile ilgili iki tam ders programı üretiyoruz. MIT’de ilk kez Türkçe dersler oluşturuyoruz, bu bizler için gurur verici. Biz, bunu büyük bir fırsat olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

İlk Gün 60 Bin Başvuru Geldi

MIT Dijital Öğrenim Ofisi Direktörü Erdin Beshimov da Turkcell ile geliştirdikleri MBA eğitimi programına, yayınlandığı ilk gün 60 bin kişinin giriş yaptığını bildirdi. Girişimcilik alanında ilk online MBAprogramı olan ‘Innovator’s MBA’in tüm dünyadan büyük ilgi gördüğünü ifade eden Beshimov,MIT’nin 11 bin öğrencisi bulunduğu dikkate alındığında, 60 bin başvurunun oldukça yüksek bir ilgiyi gösterdiğini söyledi. Eğitim daha başlamadan bu kadar büyük ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Beshimov, programla ilgili şunları aktardı:

İlk bölümünün konusu girişimcilik, devamındaki bölümlerin konusu ise büyük veri olacak. Eğitimlerde MIT’den büyük başarı ile mezun olan kişilerin kurduğu şirketler konu alınıyor, inceleniyor. Biz MIT eğitim birimi olarak Türkçe eğitimlere odaklandık, yerelleştirdik. Türkiye’de Turkcell ile girişimcilikte fark yaratabilir isek çok mutlu oluruz.

“MIT İle İşbirliği Gurur Verici”

Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen ise kurum içi eğitim vermek amacıyla 2006’da kurulan Turkcell Akademi’yi, Türkiye’nin ve hatta dünyanın yararlanabileceği büyük bir eğitim platformuna dönüştürdüklerini ifade etti.

Akademinin yılda ortalama 80 bin kişiye eğitim verdiğini ve son beş yılda 150’ye yakın ülkeden 1.5 milyon katılımcının eğitimini tamamladığını anlatan Sezen:

Eğitime verdiğimiz tüm bu çabalarımızın dünyaca ünlü teknoloji üniversitesi MIT’yi de etkilemiş olması ayrıca gurur verici. MIT, Turkcell olarak inovasyon ve bilgi alanındaki öngörülü duruşumuzdan etkilendi ve sahip olduğu içeriği daha büyük kitlelere yaymak amacıyla bizimle birlikte çalışmak istedi. Hem MIT’nin Turkcell’i seçmiş olmasından hem de MIT ile birlikte oluşturduğumuz kaliteli içeriği Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya ulaştıracağımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Turkcell, girişimcileri 2 trilyon dolar ekonomik büyüklüğe sahip MIT ülkesine davet ediyor. Girişimcilik ve inovasyon, MIT’nin öncelikli eğitim konuları içinde yer alıyor. MIT’den şimdiye kadar mezun olanlar tarafından kurulan ve halen faaliyetini sürdüren 25 bin 600 şirketin yıllık toplam geliri 2 trilyon dolar düzeyinde bulunuyor ve buralarda halen 3 milyon 300 bin kişi çalışıyor. MIT mezunlarının sahip olduğu şirketlerin yarattığı gayrisafi hasıla, dünyanın 10’uncu ekonomisinden daha fazla bir büyüklüğü ifade ediyor. Turkcell yetkilileri, “Turkcell Dijital Akademi katılımcılarını, eğer bir ülke olsaydı dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi olacak MIT girişimcilik topluluğunun bir parçası olmaya davet ediyoruz.” diyor.

Program kapsamındaki Girişimcilik-101 dersi, 12 hafta sürüyor. Dersin içeriğinde 57 eğitim videosu, başarı hikayeleri, test ve değerlendirme sınavları yer alıyor. Girişimcilik-101 dersiyle katılımcılara, hangi müşterilere ulaşacaklarını belirleme, müşteri ihtiyaçlarını anlama konusunda beceriler kazandırılması hedefleniyor. Aynı tarihte başlayan ve 16 hafta açık kalacak Girişimcilik-102 ders programında da 30 eğitim videosu bulunuyor. İçeriğinde ise girişimci adaylarına, ‘müşteriniz için ne yapabilirsiniz’ sorusunun yanıtları veriliyor. Turkcell-MIT işbirliğiyle sunulan online eğitim programları ‘Kullanıcı Kaynaklı İnovasyon’ ve ‘Büyük Veri’ programları ile devam edecek.

‘Girişimcilik MBA’ Sertifika Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.turkcell.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Dünya kaynaklı haberimizi girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Reklamlar