Bulgaristan’a giden 4 MİT ajanının cipi ve içindeki en ileri teknolojiye sahip dinleme cihazlarının, kaldıkları otelin garajından çalındığı ortaya çıktı.

MİT Ajanlarının Sofya'da Kulakları Çalınmış

Bulgaristan‘da yetkililerin, iki ülke arasında diplomatik krize neden olabilecek bir skandalı aylardır kamuoyundan gizledikleri ortaya çıktı.

ULTRA MODERN DİNLEME CİHAZI

Vatansever Cephe Meclis Grubu Başkanı ve milliyetçi ‘Bulgaristan‘ın Kurtuluşu için Ulusal Cephe’ (NFSB) partisinin Genel Başkanı Valeri Simeonov’un Bulgar meclisine taşıdığı iddiaya göre, 4 MİT ajanı, Türkiye plakalı Audi Q7 marka bir ciple Bulgaristan‘ın başkentiSofya‘ya gitti. Bulgaristan göçmeni bir iş adamına ait cipi kullanan Türk ajanlar, beraberlerinde ultra modern bir dinleme cihazını da getirdi.

OTELİN KAPALI GARAJINA BIRAKILDI

Türk ajanlar Sofya‘nın Dragalevtsi semtinde bulunan ve Türk kökenli olan Savunma Bakan Yardımcısı Orhan İsmail’in kardeşine ait bir otelde konakladı. Dinleme cihazı ve cip otelin kapalı garajına bırakıldı. Ancak hırsızlar gece garaja girerek aracı içindeki dinleme cihazıyla birlikte çaldı.

MAFYA BABASI DEVREYE GİRDİ

Olay ortaya çıkınca Bulgar siyasetçiler, polis, gizli servis ve mafya seferber oldu. İlk olarak aracın bulunması için Bulgaristan‘ın büyük mafya babalarından ‘Mityo Ochite’ lakaplı Dimitar Zhelyazkov ile irtibata geçildi. Bulgar mafya babası bütün kanalları kullanarak aracı kimin çaldığını tespit etti ve içindekilerle birlikte iade edilmesi için girişimde bulundu.

TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Aracı çalanlar durumdan şüphelendi ve 20 bin euro fidye istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Bulgar polisi aracı ve dinleme cihazını Sofya yakınlarında terk edilmiş olarak buldu.

BABA KENDİ CEBİNDEN VERDİ

Bulgar basını, mafya babası Zhelyazkov’un 20 bin euro’yu kendi cebinden ödediğini ve daha sonra da bu parayı Bulgar siyasetçilerden tahsil edemediğini öne sürdü. Bulgar basınının İçişleri Bakanlığı ve polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, hırsızlık olayı gizlenerek iki ülke arasındaki gerilimin tırmanması engellendi.

KAÇAK SİGARALAR İÇİN GELDİLER

Siyasi analistler MİT ajanlarının Türkiye üzerinden Bulgaristan‘a sokulan kaçak sigaralar için Sofya‘ya dinleme cihazıyla geldiğini ve bu skandal sonrasında Bulgaristanhükümetiyle bir anlaşma yapıldığını öne sürüyorlar.

EN TANINAN MAFYA BABASI

Yetkililer, MİT‘in çalınan aracını bulmak için Bulgaristan‘ın en büyük mafya babalarından Mityo Ochite lakaplı Dimitar Zhelyazkov (üstte) ile irtibata geçti.

Reklamlar