Mihriban Aliyeva Veliko Tırnovo da iki unvanla ödüllendirildi

Başbakan Boyko Borisov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliev’in eşi Mihriban Aliyeva’nın Veliko Tırnovo’nun “Onursal Vatandaşı” ve “Doctor Honoris Causa” unvanlarıyla ödüllendirildiği törende hazır bulundu.

Veliko Tırnovo’da Diriliş ve Kuruluş Toplantısı Müzesi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Başbakan Borisov, hoşgörünün sözde olmaması gerektiğini kaydetti. Borisov, “Daha akıllı davranmaya çalışalım” diye belirtti. Başbakan, “Bugünkü Bulgaristan’ın Bağımsızlık Günü’nde sadece Tanrı’ya ve dostlarına bağlı olmamızın dışında bağımsız olmamızdan daha iyi bir şey yok” diye kaydetti.

Mihriban Aliyeva, kültürler ve eğitimin aracılığıyla milletlerin birbirine daha çok yakınlaştığını, faklı ülkeler arasındaki temaslara ise daha kolay geçile bilindiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliev’in eşi, “İki ülke arasındaki ilişkilerin dostane olmasına ve karşılıklı saygıya dayanmasına çok seviniyorum. Bizim devletlerimiz özellikle büyük enerji projeleri söz konusu olduğu zaman stratejik ilişkilere sahip” diye vurguladı.

Reklamlar