Çevre konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Ankara Keçiören Belediyesi’nin Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Dünyayı Yeşil Yapalım (Make The World Green) Projesinde, Mestanlı Türk Kültür Sanat ve Etkileşim Derneği (TÜRKSADER) de yer aldı.

Belediye önünde gerçekleşen etkinlikte TÜRKSADER gençleri Bulgaristan’ın Tsarevets Kalesini geri dönüşüm malzemeleri ile yaparak sergilediler.

Proje kapsamında gelen gençler Kartaltepe Kent Ormanı içerisine geri dönüşüm malzemelerinden kuşlar için su ve yem kabı yaparken, çeşitli okullarda geri dönüşüm malzemelerinden tablo yaptılar ve duvarlarını boyadılar, ayni zamanda Ruanda Büyükelçiliği ile birlikte Bağlum Mesire Alanında 60 ağacı toprakla buluşturdular. Gün boyunca devam eden yoğun program sonrası kültür geceleri de projeye neşe kattılar. Gençler bölgemizin zengin kültürünü ve geleneklerini tanıttılar.

Ankara’da Anıtkabir, Hacıbayram, Ankara Kalesi’ni gezen gençler Keçiören’de de doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Kartaltepe Kent Ormanı, Estergon Kalesi ve Deniz Dünyasını gezdiler.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar