Mestanlı(Momçilgrad) Belediye Basın Bürosu’ndan yerel tarihi ve kültürel yerleri, doğa harikaları gibi turizm yerlerini gösteren 34 işaret tabelasının turist ve misafirlere rehberlik yapacağını bildirdiler. Yeni işaret tabelaları ziyaretçilere kolaylık sağlanması maksadıyla tamamen Mestanlı(Momçilgrad) Belediyesi tarafından finanse edilmiştir. Tabelalar toplam 20 turistik yapıyı içerir.mestanlida-turizm-yerlerini-gosteren-tabelalar

Bir haftaya kadar Mestanlı(Momçilgrad)’ın merkezindeki önemli noktalara ve Tatul köyü yakınındaki Orfeyus Tapınağı’nın girişine bilgi panoları monte edilecektir. Belediyenin coğrafi durumunu yansıtan çift taraflı bir haritada turistik yapı, tarihi, kültürel ve doğal yerler ayrıntılarıyla tasvir edilecek.

Efsanevi Dambalı Tepesi ve restore edilen Bivolyane (Mandacı) Elmalı Baba Tekkesi’ni ziyaret edenler, konulacak bilgi panolarından onları tarihiyle tanışmış olacaklar. Bu tür panolar, Belediye sınırları dahilinde bulunan tüm otellerin önüne monte edilecek.

Yeni işaret tabelalarıyla Dambalı ve Dolna Çobanka köyü çevresinde bulunan Harman Kaya yönündeki 3 kilometrelik turistik güzergahına ulaşım kolaylaştırılacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar