Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif, “Momçilgrad’ta 30 yıl aradan sonra güreşi canlandırma yolundayız. Çocuk ve gençler için güçlü bir okul geliştirecek bir güreş kulübünün kurulması ve milli şampiyonalarda faktör olmasını düşünüyoruz” diye açıkladı.gures

Belediye Başkanı, “Amacımız Momçilgrad’da sporda var olan uzun yıllardır süregelmiş geleneklerin canlandırılmasıdır. Spor yapmanın çocukların fiziksel, sosyal ve ahlaki gelişimi açısından son derece önem arz ettiğini unutmamalıyız” diye vurguladı.

Rodop kasabasında en yeni kurulan güreş takımı Genel Kurul toplantısından sonra resmi olarak Beden Eğitimi ve Spor Bakanlığı tarafından spor kulüpleri milli siciline kayıt edilecek.

O zaman Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu da seçilecek. Kulüp bu yıl Bulgaristan Güreş Federasyonu himayesi altında gerçekleştirilen turnuvalara muhtemelen katılamayacak.

Gençlerde çok kez milli şampiyonluk kazanmış Levski Güreş Kulübü’nün eski güreşçisi Erol Emin, Momçilgrad Güreş Kulübü’nün antrenörü olacak. O, en eski sporlardan biri olan güreş antrenmanı yapmak isteyen yerli yetenekler arayacak. Antrenmanlara 10-12 yaş gruplarından çocuklar katılacak.

Erol Emin, “Amaçlardan söz etmek için daha çok erken, fakat iyi bir güreş okuluna sahip rekabet edebilir kulüp oluşturulmak için elimizden geleni yapacağız. Çocukların güreş antrenmanlarına büyük ilgi göstermesini umuyoruz” dedi. Uzman, antrenman çalışmalarının Rodopi Spor Salonu’nda yapılacağını söyledi.

Kulübe kayıt olmak için Momçilgrad Belediyesi Spor ve Gençlik Faaliyetleri Dairesi uzmanı İsmet Ahmed’i 0889 99 33 85 telefonundan arayabilirsiniz.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar